EQT neemt meerderheidsbelang in Acronis

acronis

Het Zwitserse cybersecuritybedrijf Acronis krijgt een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. EQT neemt een belang van 40 tot 45 procent.

Acronis kondigt met een persbericht de deal met EQT aan. EQT zal een belang van veertig tot 45 procent nemen in Acronis, wat het Europese investeringsfonds de belangrijkste aandeelhouder maakt. Hoeveel EQT precies op tafel legt, wordt niet mee gecommuniceerd, maar Acronis heeft een marktwaarde van om en bij de 3,5 miljard dollar.

De deal wordt verwacht tegen begin 2025 rond te zijn. Regulatoren nemen de transactie onder de loep.

lees ook

Geen back-up zonder beveiliging: een one stop shop waar ook de kmo terecht kan

Het bedrijf bevestigt dat ook de overige investeerders aan boord blijven. CVC, Springcoast en BlackRock Private Equity Partners schikken zich in een rol van minderheidsaandeelhouders. Stichters Serge Bell en Stanislav Protassov blijven eveneens betrokken met het bedrijf, al is het niet duidelijk of dat nog steeds in een rol als bestuurder zal zijn.

“We zijn verheugd om EQT als belangrijke aandeelhouder te hebben om onze strategische uitbreiding te ondersteunen en onze visie op groei te delen. We willen onze bestaande investeerders bedanken voor hun steun tot nu toe en we zijn blij dat velen zullen blijven investeren terwijl we verder gaan”, zegt CEO Ezequiel Steiner.

Acronis staat voor velen synoniem met zijn back-upoplossingen, maar het beveiligingsportfolio van het in Zwitserland gevestigde bedrijf is veel uitgebreider dan louter back-ups. Het bedrijf biedt onder meer ook EDR-oplossingen voor grote bedrijven en kmo’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home