Dell ontslaat duizenden werknemers, maar richt ook AI-team op

dell

Dell Technologies gaat Intel achterna met een stevige ontslagronde. Hoewel het aantal ontslagen niet officieel gecommuniceerd wordt, zou het wereldwijd om meer dan 10.000 mensen gaan.

Dell Technologies is bezig met een enorme ontslagronde. Dat weet Bloomberg en wordt bevestigd door The Register. Naar schatting 12.500 zouden de laan uitgestuurd worden in een poging van Dell om zijn wereldwijd personeelsbestand van 120.000 naar minder dan 100.000 te krimpen. Dat cijfer wordt evenwel niet officieel door Dell bevestigd.

De ontslagronde zou vooral de go-to-market-teams treffen, en al zeker de managementteams. Ook meer senior personeel wordt getroffen. Dell lijkt de capaciteit van zijn HR-departement maximaal uit te rekken, al zou die ontoereikend zijn. Het lijkt er volgens werknemers op dat er onvoldoende mensen beschikbaar zijn om alle ontslagen in één dag af te ronden, wat tot onzekerheid leidt.

(Geen) telewerk

Dell probeert al een tijdje om af te vallen op het vlak van personeel. In verschillende landen waaronder het VK koos de computer- en serverspecialist ervoor om telewerk af te straffen, wat volgens velen voor vrijwillig vertrek moest zorgen. België bleef bespaard van dat beleid.

Het is onduidelijk wat de impact van deze ontslagronde is voor Dell in België. We vroegen Dell om een reactie voor ons land, maar kregen enkel volgend algemeen statement te pakken:

“Door een reorganisatie van onze go-to-market teams en een reeks lopende acties worden we een slanker bedrijf. We combineren teams en geven prioriteiten aan waar we in het bedrijf investeren. We ontwikkelen ons bedrijf voortdurend, zodat we klaar zijn om onze klanten en partners de beste innovatie, waarde en service te bieden.”

Dell lijkt in ieder geval Intel achterna te willen. De processorbouwer kondigde eind vorige week aan 15.000 mensen te willen ontslaan in een grote herstructurering. Tegenvallende kwartaalresultaten waren de rechtstreekse aanleiding daarvoor.

Focus op AI

Naast de ontslagen komt er ook een herstructurering. De focus daarvoor komt op AI te liggen, en dan vooral bij de relevante verkoopstreams. Dell richt een groep op met specifieke focus op AI-producten en diensten. Het AI-portfolio is beloftevol en drijft de vraag naar krachtige hardware, maar het hele AI-verhaal is hypegevoelig. De AI-beloftes worden niet zo snel ingelost als sommigen zouden willen, waardoor beleggers investeringen en hoge waarderingen in vraag trekken.

Dell Technologies blijft de ambitie hebben om te groeien. Het is de bedoeling beter te presteren dan de markt, maar dan met minder volk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home