Cisco neemt Kubernetes-specialist Replex over

Cisco

Cisco doet een nieuwe aankoop om zijn AppDynamics-platform te versterken. Het bedrijf neemt er namelijk het Duitse Replex bij, voor een nog onbekende prijs.

Vorig jaar nog kocht Cisco Dashbase op om het AppDynamics-platform te verbeteren, nu heeft het een nieuwe aanwinst: Replex. Linda Tong, general manager van AppDynamics, geeft in een blogpost aan dat het bedrijf zijn productcapaciteit wil versterken om het reilen en zeilen in enterprise – en cloud-IT-omgevingen beter te in beeld te brengen.  

Wat doet Replex?

Het Replex-team kan zijn expertise hier zeker voor inzetten. Het bedrijf bouwt namelijk tools voor het beheer en kostenmanagement van Kubernetes. Deze open-source software wordt vooral ingezet om implementaties van cloud-native, containergebaseerde applicaties te managen. Hoe de integratie van Replex met AppDynamics er concreet zal uitzien, weten we nog niet.

Observability

De observability-markt groeit ook erg snel. De technologie zet in op het monitoren van apps door data uit logs, statistieken en events te halen. Op die manier kunnen beheerders via overzichtelijke tools en dashboards achterhalen wat de oorzaak is van een specifiek probleem en dat snel oplossen.

Volgens Tong bezit Replex veel ervaring met Kubernetes, realtime data-extractie en analytics die het AppDynamics-platform goed kan gebruiken om een full-stack observability-platform te worden.

Cisco als sleutelfiguur

Cisco wil namelijk al langer een grote observability-speler worden. Het bedrijf gelooft dat het van nature uit organisaties het best kan helpen om hun applicaties toegankelijk en performant te houden.

In het Agents of Transformation 2021-rapport, erkent 96 procent van de bevraagde technologen de negatieve gevolgen van onvoldoende inzicht in hun stacks, volgens Tong. Maar liefst 76 procent hiervan wil niet meer op gevoel moeten zoeken naar de oorzaak van problemen. Er zijn dus accurate, realtime data nodig om specifieke hindernissen aan te pakken.

lees ook

Cisco: Na het decennium van de applicatie, volgt dat van integratie

Samen marktleider

Tong geeft aan dat Cisco en AppDynamics marktleider zullen zijn met hun observability-platform. Het zal naar eigen zeggen voldoen aan de groeiende noden van wereldwijde technologen nu deze zich steeds vaker moeten navigeren in complexe IT-wateren. “Het Replex-team is een aanwinst voor AppDynamics en stelt ons in staat om de capaciteiten van het platform te verbreden en versnellen”, voegt Tong er nog aan toe.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home