Cisco-CEO verwacht dat chiptekort nog jaren zal aanhouden

tsmc intel chip wafer nm euv

De CEO van Cisco voorspelt dat het huidige chiptekort nog zeker enkele jaren zijn duren. Intel-CEO Pat Gelsinger valt hem daarin bij.

Chuck Robbins, de CEO van netwerkspecialist Cisco, vreest dat het nijpende tekort in de semiconductor-industrie nog zeker enkele jaren gaat duren. Vandaag kan de productie van microchips niet aan de vraag voldoen, met voelbare gevolgen wereldwijd. Zo is het moeilijk om nieuwe grafische kaarten of spelconsoles te krijgen, maar ook autofabrikanten ondervinden problemen omdat ze niet tijdig aan voldoende chips raken om hun wagens te bouwen.

Niet zomaar op te lossen

Robbins verwacht dat het nog enkele jaren zal duren om het probleem op te lossen. Dat zegt hij in een interview met Yahoo Finance Live. Volgens de CEO zal de vraag de komende jaren alleen maar stijgen, terwijl het niet vanzelfsprekend is om de productie op te krikken.

lees ook

Waar zijn alle microchips naartoe: Het tekort uitgelegd

Pat Gelsinger, die pas van VMware verhuisde om Intel-CEO te worden, deelt de vrees van Robbins. Hij wijst er op dat het al snel enkele jaren duurt om nieuwe fabrieken operationeel te krijgen. Chipfabrikanten proberen het tekort wel opgelost te krijgen, maar momenteel draaien de meeste fabrieken al aan hun maximale capaciteit. Intel zelf investeert 20 miljard dollar in nieuwe fabrieken en ook TSMC haalt de bankkaart boven. Die gigant wil tegen 2023 100 miljard dollar investeren. Het zal logischerwijs nog even duren voor die plannen effect hebben.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home