Check Point neemt Cyberint over: betere detectie van dreigingen

check point

Check Point Software koopt Cyberint Technologies. De overname moet de Security Operations Center-capaciteiten van Check Point versterken en ervoor zorgen dat het Check Point-platform externe dreigingen beter kan detecteren?

Check Point Software Technologies breidt zijn beveiligingsplatform uit door de overname van Cyberint Technologies. Cyberint is opgericht in 2010 en gespecialiseerd in zijn oplossingen voor extern risicobeheer via een platform dat Argos heet.

Argos beschermt organisaties tegen dreigingen zoals gelekte inloggegevens, imitatie-websites en kwetsbare internetapplicaties. Komt er een malafide link binnen via een goed uitziende phishing-mail, dan zal Argos dat bijvoorbeeld detecteren. Cyberint houdt verder het dark web in het oog op zoek naar gelekte informatie over een bedrijf.

AI-gedreven

De AI-gedreven oplossingen van Cyberint leveren binnen twintig minuten na installatie bruikbare dreigingsinformatie, waardoor beveiligingsteams snel kunnen reageren op dreigingen. Check Point gaat dat platform integreren in zijn eigen aanbod.

lees ook

Check Point neemt Perimeter 81 over voor 490 miljoen dollar

Met de acquisitie van Cyberint wil Check Point klanten sneller en beter waarschuwen tegen gerichte dreigingen. De technologie van Cyberint is complementair aan die van Check Point, en zal de beschermings- en detectiecapaciteiten dus uitbreiden.

De afronding van de overname wordt verwacht tegen het einde van 2024, na de gebruikelijke goedkeuringen. Zowel Check Point als Cyberint zijn Israëlische bedrijven. Het overnamebedrag vermelden de partijen niet, maar een lokale bron spreekt van 200 miljoen dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home