Belgen op MWC: Tessares combineert 4G en DSL in afgelegen gebieden

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft België een apart paviljoen. Elke dag spreken we met interessante Belgische bedrijven. Tessares zal bij weinig mensen herkenbaar klinken, maar ze werken ondertussen al met enkele bekende partijen samen zoals Proximus en KPN.

Tessares biedt een oplossing voor DSL-aansluitingen die te ver van de centrale kast zitten. Het resultaat van zo’n lange afstand is een trage verbinding waarmee de klant niet tevreden is. Met de technologie van Tessares krijgt een DSL-provider de oplossing om meer snelheid via een 4G-connectie toe te voegen via MPTCP (hier meer info).

Denis Periquet, CEO & Founder: “Het spreekt voor zich dat we niet mogen spreken in naam van de provider, maar we bieden een oplossing aan hen om naast de DSL-techniek ook tegelijk 4G te gebruiken om de totale internetsnelheid op te krikken.”

Het unieke aan deze oplossing is dat het allemaal simultaan gebeurt zodat niemand merkt dat beide verbindingen actief zijn. Volgens Periquet heeft deze dubbele verbinding geen impact op de responstijd. “Proximus biedt het vandaag aan als extra voor klanten die ontevreden zijn over hun snelheid vergeleken met de theoretisch beloofde up- en download.”

Naast het boosten van de internetsnelheid garandeert de technologie van Tessares continuïteit door middel van de dubbele verbinding. Van zodra er met een connectie een probleem is, kan je toch nog blijven surfen op de andere technologie.

Tessares gaat er prat op dat hun technologie implementeerbaar is op zes tot negen maanden en implementeerbaar is op bestaande gateways. Zowel de access networks (vaste lijn en mobiel) als de internetapplicaties moeten niet worden aangepast. Met de oplossing van Tessares zorgen ze er tevens voor dat ze compliant zijn met de EU Digital Agenda 2020-maatregel met gegarandeerde minimumsnelheden in landelijke en uitdagende plaatsen.

Tessares werkt naast Proximus ook actief samen met KPN. De Nederlandse telecomprovider komt volgende maand met meer nieuws over hoe de technologie van Tessares zal worden uitgerold.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home