Belgen op MWC: Datylon maakt van big data een visuele ervaring

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft België een apart paviljoen. Elke dag spreken we met interessante Belgische bedrijven. Nu is het de beurt aan Datylon dat een grote hoeveelheid complexe data visueel aantrekkelijk presenteert.

Data is king, maar je moet ze ook wel begrijpen om er iets mee te kunnen doen. Datylon zorgt ervoor dat de gigantische berg met gegevens op een aantrekkelijke manier visueel wordt weergegeven. Zo kan iedereen de data correct interpreteren en de juiste beslissingen nemen. De reden dat Datylon op Mobile World Congress aanwezig is, komt door de samenwerking met Proximus.

Hayley Morrison, Digital Marketing & Project Manager: “Met de data van Proximus hebben we een overzichtelijke interface gemaakt die onmiddellijk alle mobiele gebruikers in kaart brengt. Je kan met de tool filteren op periode, verschillende profielen of hun nationaliteit. De demo-omgeving die je vandaag kan bekijken is al mooi, maar binnen een week krijgt de tool nog veel meer functionaliteiten.”

Proximus demo

In een demo-omgeving kan je gedetailleerd zien hoeveel Proximus-gebruikers er rondlopen (niet in realtime) op een bepaalde locatie, van waar ze komen en of het bijvoorbeeld een dagbezoeker is of blijft overnachten. Wat aan de bron een explosie aan data is, wordt visueel aantrekkelijk gepresenteerd zodat alles in één blik duidelijk is. Wie dieper wil graven, kan een heleboel parameters aanpassen voor een meer uitgebreide analyse.

Wie zich zorgen maakt over privacy garandeert Datylon dat ze anonieme gegevens krijgen van Proximus die visueel aantrekkelijk worden gepresenteerd.

Morrison: “Proximus is een heel belangrijke partner van Datylon, maar we werken ook samen met andere bedrijven om bijvoorbeeld een supply chain visueel voor te stellen over verschillende vestigingen. Ons IoT-platform helpt organisaties om honderd duizenden machines over heel de wereld te visualiseren. Door middel van deze analyse kunnen we problemen detecteren voor ze gebeuren.”

Wie de demo van Datylon met Proximus-data wil bewonderen, kan hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home