Apple trekt zich terug uit financieringsronde OpenAI

Apple zet een stap achteruit als investeerder in de nieuwe financieringsronde van OpenAI, die deze week afgerond zou worden.

OpenAI is momenteel bezig aan een grote financieringsronde, waarbij het AI-bedrijf 6,5 miljard dollar hoopt op te halen. Apple zou zich hebben aangediend als investeerder, maar zet een week voor het einde van de ronde een stap achteruit, volgens de WSJ. In de financieringsronde, geleid door durfkapitaalbedrijf Thrive Capital, zitten nog andere grote tech-bedrijven rond de tafel, zoals Nvidia en Microsoft.

Apple trekt zich terug

OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, kondigde de voorbije periode verschillende bedrijfstransformaties aan. Het bedrijf zit volop in de nieuwe financieringsronde, en er gingen geruchten rond dat OpenAI zou overgaan van een non-profitorganisatie naar een winstgevend bedrijf.

lees ook

OpenAI streeft naar waardering boven 100 miljard dollar, met hulp van Apple en Nvidia?

OpenAI is nu op weg naar een financieringsronde waarbij het AI-bedrijf hoopt 6,5 miljard dollar op te halen. Een week voordat de financieringsronde zou worden afgerond, zet Apple als investeerder een stap terug. Andere grote techgiganten zoals Microsoft en Nvidia zitten nog wel in de ronde. Daarnaast overwegen ook Tiger Global Management en MGX deel te nemen. Ondanks het vertrek van Apple, lijkt dit nog geen invloed te hebben op de andere potentiële investeerders.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home