Amadys valt in handen van Franse telecomreus ETC

amadys overname glasvezel

Het Antwerpse bedrijf Amadys wordt overgenomen door het Franse ETC. Samen vormen beide bedrijven een nieuwe Europese grootmacht in telecomapparatuur.

Amadys en EMC hebben vandaag een akkoord bereikt rond de overname. Het Franse ETC neemt alle aandelen van het investeringsfonds Equistone over. Ook het management van Amayds verkoopt zijn minderheidsbelang. Een bedrag wordt niet meegedeeld, maar volgens berekeningen van De Tijd zou dit rond de één miljard dollar moeten liggen.

Het Antwerpse Amadys ontwikkelt passieve componenten voor telecom-, energie- en waternetwerken. Voor de telecomsector ontwikkelt het onder meer glasvezelkabels en verdeelstations. Amadys werkt in België samen met Fiberklaar en Unifiber, en daarmee ook onrechtstreeks met Proximus, om de uitrol van glasvezel in Vlaanderen en Wallonië te ondersteunen.

lees ook

Zakelijke telecomabonnementen vergeleken: wie heeft het beste aanbod?

Europese grootmacht

ETC, languit Euro Techno Com, ontwikkelt en verkoopt eveneens ondersteunende infrastructuur voor de telecomsector. De Franse groep viel vorig jaar in handen van een investeringsmaatschappij genaamd Cinven die een ware koopwoede heeft ontketend in het bedrijf. ETC deed overnames in Duitsland, Oostenrijk en Polen en heeft met Amadys nu ook een stevige voet binnen in de Belgische telecomsector.

Amadys heeft zelf ook uitgesproken internationale ambities en verkoop zijn netwerkapparatuur onder meer in Nederland, Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Slovakije en Hongarije. Het nieuw gevormde bedrijf mag zich dus een ware Europese grootmacht in telecominfrastructuur noemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home