4,1 miljard dollar aandelen van TSMC in handen van Berkshire Hathaway

TSMC

Berkshire Hathaway koopt 4,1 miljard dollar aandelen van TSMC. Het Amerikaans conglomeraat investeert doorgaans niet in bedrijven uit de technologische sector.

Het nieuws dat Berkshire Hathaway 4,1 miljard dollar aandelen van TSMC koopt, zorgt voor een gunstige aandelenkoers van de chipfabrikant. Dat opkikkertje was nodig want de aandelen stonden vorige maand op het laagste punt sinds twee jaar. Het nieuws deed de koers stijgen met 7,9 procent. Persbureau Reuters is op de hoogte van de feiten.

Blijvend belang?

Het Amerikaans conglomeraat ligt in handen van zakenman Warren Buffett. De interesse ligt doorgaans in bedrijven uit de financiële sector, de transport- en energiesector. Investeringen in de grote namen uit de technologische industrie, zijn zeldzaam.

Tijdens de coronapandemie haalde chipbedrijven enorme omzetcijfers door het tekort aan microchips. Dat product is nodig in Apple-producten, smartphones met een Qualcomm-chip en producten van Nvidia Corp. Buffet gaat er hoogstwaarschijnlijk vanuit dat het belang van microchips de komende jaren zeker zal blijven en hopelijk zal toenemen.

lees ook

TSMC annuleert helft bestellingen door slabakkende vraag

De laatste wens ligt de laatste tijd wat moeilijker. Zowel Intel als Apple zijn voorlopig nog maar weinig geïnteresseerd in de microchips. Bij Apple ligt de afgenomen vraag naar producten aan de basis, waardoor de release van de MacBook Pro-modellen met M2-chip op de helling komt. Intel kampt dan weer met financiële problemen en moest daardoor al afscheid nemen van een groot deel van het personeelsbestand. TSMC schroefde als gevolg al de productie van 3nm-chips met driekwart terug.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home