WhatsApp laat je berichten van vreemden blokkeren

whatsapp

Binnenkort zal je berichten van vreemde telefoonnummers kunnen afblokken in WhatsApp. Dit verkleint het risico op spam of fraude via de berichtenapp.

WABetaInfo merkte de functie op in de laatste bètarelease van WhatsApp op Android. Het zal binnenkort mogelijk zijn om berichten van nummers die niet in je contactenlijst staan gedeeltelijk of volledig te blokkeren. WhatsApp wil hiermee een betere bescherming tegen spam en fraude bieden.

De functie om berichten te verzenden naar een nummer dat niet in je contactenlijst staat, werd pas afgelopen zomer toegevoegd. Hierdoor hoefde je een telefoonnummer niet eerst op te slaan alvorens er mee te kunnen chatten. Daar staat tegenover dat iedereen die jouw telefoonnummer heeft naar jou een bericht kan sturen, ook als dat iemand met minder goede bedoelingen is.

lees ook

Verzend WhatsApp-berichten naar niet-opgeslagen contacten

Onbekende nummers blokkeren

Je zal dus berichten van onbekende nummer binnenkort weer kunnen blokkeren. De functie komt onder de privacyinstellingen te staan. Je kan berichten van onbekende afzenders volledig te blokkeren, maar het hoeft niet zo drastisch te staan. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een nummer te laten blokkeren na een bepaald aantal berichten binnen een korte tijdspanne.

Zo kan een zakelijk contact die niet per se in jouw contactenlijst hoeft te staan je nog altijd wel een occasioneel berichtje sturen, maar zal een vreemde die je voortdurend lastigvalt geen berichten meer kunnen verzenden.

WhatsApp is de functie volop aan het uittesten en zal deze spoedig uitrollen. Er zijn nog andere manieren om ongewenste communicatie te blokkeren in WhatsApp. Zo kan je oproepen van onbekende nummers automatisch op stil zetten of instellen dat enkel bekende contacten je aan een groep kunnen toevoegen. Voor bedrijven gelden strengere regels voor marketingspam.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home