Veeam en Palo Alto Networks bundelen de krachten voor veerkrachtige back-ups

veeam

Veeam integreert zijn applicaties met het beveiligingsplatform Cortex van Palo Alto Networks om organisaties te helpen sneller op cyberdreigingen te reageren en hun back-ups beter te beschermen.

Veeam heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Palo Alto Networks. De integratie combineert de dataveerkracht van Veeam met de AI-gedreven beveiligingsoplossingen van Palo Alto Networks. Deze samenwerking moet bedrijven helpen om cyberaanvallen, zoals ransomware, sneller te detecteren en hun herstelprocessen te automatiseren. Twee nieuwe applicaties, geïntegreerd met Cortex XSIAM en Cortex XSOAR van Palo Alto Networks, worden geïntroduceerd om dit mogelijk te maken.

Veeam biedt met de nieuwe apps de mogelijkheid om beveiligingsincidenten in Veeam Backup & Replication en Veeam ONE te bewaken en erop te reageren. Dit gebeurt via bidirectionele API’s en syslog-functionaliteit. Organisaties kunnen hierdoor beter zicht krijgen op beveiligingsactiviteiten en sneller reageren op dreigingen. De integraties zijn zonder extra kosten beschikbaar voor klanten van Veeam Data Platform Advanced en Premium.

Automatisering en AI tegen cyberdreigingen

De samenwerking speelt in op de toenemende ransomware-aanvallen die zich specifiek richten op back-ups. Volgens Veeam’s Ransomware Trends Report is 96 procent van deze aanvallen gericht op back-updata. Door de detectie- en responsmogelijkheden van Palo Alto Networks te combineren met de herstelcapaciteiten van Veeam, willen beide partijen een oplossing bieden voor deze groeiende dreiging.

lees ook

Waarom je ook back-ups moet maken van data die in de cloud staan

De voordelen van de integratie liggen vooral in automatisering en centralisatie. Bedrijven kunnen eenvoudiger beveiligingssystemen configureren en incidenten automatisch laten onderzoeken en afhandelen. Dit helpt niet alleen om alert-vermoeidheid tegen te gaan, maar zorgt ook voor een snellere incidentresponse. Bovendien helpt de integratie bedrijven om te voldoen aan hun recovery-doelstellingen en compliance-eisen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home