QNAP voegt Airgap+ toe aan Hybrid Backup Sync voor betere gegevensbeveiliging

QNAP heeft de Airgap+ functie toegevoegd aan zijn Hybrid Backup Sync (HBS) software. Deze nieuwe functie biedt bedrijven een extra beveiligingslaag voor gegevensback-ups, met snelle herstelopties en bescherming tegen ransomware.

QNAP heeft de Airgap+ functie toegevoegd aan zijn Hybrid Backup Sync software, wat zorgt voor betere bescherming van zakelijke NAS-systemen tegen ransomware. Airgap+ creëert een logische scheiding tussen de back-up en het netwerk, en laat alleen verbindingen toe tijdens het back-upproces. Dit resulteert in snellere back-ups en herstel, zonder de nood aan extra hardware. De functie is compatibel met QNAP’s QHora-routers en beschikbaar vanaf HBS versie 25.

Beveiligingslaag NAS-systemen

Met Airgap+ introduceert QNAP een air-gapped back-upfunctie die een logische scheiding creëert tussen het NAS-systeem en de back-upbestemming. Dit sluit aan bij de 3-2-1-1-0 back-upstrategie, waarbij één back-upkopie offline blijft om ransomware-aanvallen te voorkomen. De verbinding tussen de NAS-apparaten wordt alleen tijdelijk toegestaan tijdens het back-upproces en is buiten deze momenten volledig afgesloten, wat de kans op ongeoorloofde toegang aanzienlijk verkleint.

lees ook

Qnap integreert ransomware-bescherming in NAS

De functie werkt samen met QNAP’s QHora-routers en biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele back-upmethoden zoals LTO-tape en cloudopslag. Zo ondersteunt QNAP NAS 10/25/100GbE-verbindingen, waardoor de snelheid van back-ups en herstelprocessen aanzienlijk verbetert. Dit resulteert in minder downtime, wat belangrijk is voor bedrijven die afhankelijk zijn van snelle gegevensherstelprocessen.

Eenvoudig in gebruik

Een belangrijk voordeel van Airgap+ is het gebruiksgemak. Bedrijven kunnen de functie eenvoudig inschakelen via de instellingen van de Hybrid Backup Sync software. Bovendien ondersteunt QNAP NAS het uitbreiden van de opslag via hot-swapping of door migratie naar een groter systeem, waardoor de oplossing flexibel blijft voor bedrijven met groeiende opslagbehoeften. Airgap+ vereist ook geen extra hardware of ingewikkelde bekabeling, wat het onderhoud vereenvoudigt.

De Airgap+ functie is compatibel met de QHora-321 en QHora-322 routers en is beschikbaar in Hybrid Backup Sync versie 25 en hoger. Hierdoor kunnen bedrijven eenvoudig hun bestaande back-upinfrastructuur upgraden zonder grote aanpassingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home