Palo Alto Networks vernieuwt SIEM-oplossing en proactieve risicodetectie

Palo Alto Networks

Onder de noemer Cortex XSIAM biedt Palo Alto Networks een volledig nieuwe SIEM-oplossing met een zuivere fundering om verder te bouwen.

De SIEM-categorie helpt securityfabrikanten al jaren om waarschuwingen en logs te aggregeren. Volgens Palo Alto Networks is het nu tijd om die oude fundering in te ruilen waarop altijd maar blokjes worden toegevoegd. In ruil is daar Cortex XSIAM, een AI-tool dat telemetrie over de hele infrastructuur bundelt in een intelligente datafundering. Dankzij artificiële intelligentie zou de risico-detectie en -reactie gevoelig verbeteren.

Cortex XSIAM is volledig nieuw en verzamelt in plaats van logs en waarschuwingen zoals bij een SIEM nu granulaire data. Die worden in een machine learning-model gestopt voor zelfstandige reacties. In plaats van dagen spreekt Palo Alto Networks van minuten door meerdere lagen van AI-aangedreven analytics.

lees ook

Palo Alto Networks lanceert next-gen SOC-platform

Palo Alto Networks is trots op het werk rond Cortex XSIAM om een SIEM-oplossing naar de huidige realiteit te evolueren. In een statement spreekt het van een dringend noodzaak om niet langer dagen of maanden tijd in beslag te nemen om gevaren te remediëren, zeker gezien de steeds gesofisticeerdere aanvallen die hackers uitvoeren.

Xpanse Active ASM

Naast Cortex XSIAM introduceert Palo Alto Networks ook nog Xpanse Active Attack Surface Management (AMS). Hiermee kunnen security-teams niet enkel actief kwetsbaarheden vinden, maar ook proactief bekende en onbekende internet-verbonden toestellen herstellen.

Xpanse Active ASM verwerkt continu data en wijst nieuwe systemen toe aan personen verantwoordelijk voor elke categorie. Door continu te scannen en die juist te verdelen, kan de dienst de belangrijkste risico’s prioriteit geven in realtime. Hierdoor kunnen gebruikers aanvallers voor blijven door de gevaarlijkste lekken te sluiten van de buitenwereld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home