Nieuw security portal van Juniper maakt stap naar SASE-architectuur makkelijker

Juniper Networks introduceert een nieuw cloud-based beveiligingsportaal genaamd Security Director Cloud. Het portaal helpt organisaties bij hun transitie naar een SASE-architectuur, zonder daarbij de bestaande beveiliging van de organisatie tegen te werken. 

De nieuwe portal van Juniper distribueert connectiviteit en diensten naar de verschillende locaties, gebruikers en applicaties van een organisatie. Wat het portaal volgens Juniper vooral onderscheidt van andere SASE-opties, is de mogelijkheid om automatisch het bestaande beveiligingsbeleid te importeren. 

“De klant kan zich aanmelden en het importeert automatisch alle beleidslijnen, zonder dat de klant iets hoeft te doen”, zegt Samantha Madrid, VP Product Management, Security Business & Strategy bij Juniper. “Ze hoeven niets te herschrijven, dus ze kunnen besluiten of ze alles willen importeren of een gedeelte. Het is geheel aan de klant en het blijft constant in sync.” 

Doordat organisaties hun bestaande veiligheidsmaatregelen kunnen importeren, kunnen ze hun overstap naar een SASE-architectuur volledig op hun eigen tempo doen. Volgens Samantha Madrid is het met bestaande cloud-based SASE-opties niet mogelijk voor organisaties om hun bestaande systemen te blijven gebruiken. Ze moeten alles vanaf het begin opnieuw opbouwen. 

Behoefte aan SASE-diensten groeit

De interesse in SASE-diensten is het afgelopen jaar flink toegenomen. Dat komt doordat organisaties steeds meer versnipperd raken, zowel door technologische ontwikkelingen als 5G als door de gevolgen van de pandemie.

Met Security Cloud Director kunnen klanten eenduidige beleidslijnen instellen die gelden voor zowel traditionele beveiligingsplatformen als platformen in de cloud. Beleidslijnen kunnen gericht zijn op gebruikers, toegang tot applicaties, IPS, anti-malware of web-security. 

Integratie met externe applicaties voor betere inzichten

Een van de functies binnen het nieuwe Security Cloud Director-platform is Security Director Insights. Deze functie biedt inzicht in aanvallen binnen het gehele netwerk. Klanten kunnen ook producten van andere leveranciers integreren die mogelijke aanvallen detecteren. 

“We geven klanten niet alleen de mogelijkheid om een brug te leggen tussen hun bestaande systemen en toekomstige transformaties, maar we bieden ze ook een geïntegreerde security orchestration en geïntegreerde inzichten in hun algehele risicopositie”, legt Madrid uit. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home