Hackers gebruiken AI-gegenereerde code voor malware-aanvallen

ai hacker wachtwoord kraken

Hackers hebben hun weg gevonden naar AI. Enkele rapporten tonen malware-aanvallen met door AI-gegenereerde code in.

Ontwikkelaars omarmden AI reeds om de ontwikkeling van code te vereenvoudigen en versnellen. Niet verwonderlijk zijn ook hackers hiermee gaan experimenteren. Enkele recente rapporten tonen namelijk aan dat er diverse malware-aanvallen opgemerkt zijn, die gedeeltelijk code bevatten dat gegenereerd is door AI. Hoewel malware-aanvallen in het tijdperk voor AI ook actief waren, kan de door AI-gesteunde malware de frequentie ervan doen verhogen.

Malware door AI

Hackers hebben hun weg gevonden naar AI. Zo toont BleepingComputer verschillende aanvallen die waarschijnlijk door AI geschreven zijn. Volgens rapporten van onder andere Proofpoint en HP, zijn deze malware-aanvallen gegenereerd zonder dat er technische expertise vereist is. Deze aanvallen maakten gebruik van HTML, VBScript en JavaScript.

lees ook

Mistral AI lanceert Codestral: zijn eerste generatieve AI-model voor codering

Malware-aanvallen waren er al langere tijd voordat AI het levenslicht zag. Hiervoor dienden bedrijven zich ook te beschermen tegen dergelijke aanvallen, dus in dat opzicht is er niets veranderd. Wat wel verontrustend kan zijn, is dat de frequentie van deze aanvallen hierdoor alleen maar zal verhogen. Net zoals AI het werk van verschillende beroepen kan verlichten of versnellen, kan dat hetzelfde doen voor het werk van hackers. Hierdoor zullen ze meerdere malware-aanvallen kunnen plegen, wat de kans op slagen alleen maar vergroot.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home