Hacker beweert 20 GB aan gevoelige data gestolen te hebben van Capgemini

hackers lockbit

Het IT- en adviesbureau Capgemini zou getroffen zijn door een hacker, die met 20 GB aan gevoelige gegevens aan de haal gaat.

Een hacker, onder de naam Grep, zou naar eigen zeggen het IT- en adviesbureau Capgemini gehackt hebben. De hacker gaat aan de haal met een grote database van 20 GB aan gevoelige informatie, dat meldt The Register. Tot die gevoelige informatie behoren een aantal databases, broncode, privésleutels, inloggegevens, API-sleutels, projecten, maar ook werknemersgegevens en zelfs klantgegevens. Capgemini heeft deze diefstal nog niet bevestigd of ontkend.

20 GB aan gevoelige data

De misdadiger genaamd Grep zou Capgemini gecompromitteerd hebben en 20 GB aan gevoelige data van het bedrijf hebben gestolen. Tot die data zouden een aantal databases, broncode, privésleutels, inloggegevens, API-sleutels, projecten, werknemersgegevens en andere informatie behoren.

The Register kon in delen van de gelekte informatie lijsten zien van Capgemini-werknemers. Het leek te gaan over hun namen, e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoordhashes. Daarnaast leken er ook back-uparchieven en bestanden met informatie van Capgemini-klanten betrokken te zijn.

lees ook

Fortinet gehackt: 440 GB aan klantdata liggen op straat

De misdadiger deelde bovendien de gestolen gegevens met andere forumgebruikers, alsook enkele voorbeelden. Het IT- en adviesbureau reageerde nog niet op het verzoek van The Register om commentaar te geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home