Google Cloud ziet convergentie als sleutel van cloudbeveiliging

Google Cloud

Google Cloud kondigt nieuwe beveiligingsfuncties aan. De focus ligt op het samenvoegen op het integreren van bestaande capaciteiten en die te versterken met AI.

Google Cloud organiseert deze week zijn eigen Security Summit. Het ideale moment dus om nieuwe beveiligingsfunctionaliteiten aan te kondigen. De aankondigingen van vandaag kunnen in één woord samengevat worden: convergentie. Google Cloud legt de nadruk op de kracht van eenvoud in cybersecurity door bestaande mogelijkheden te integreren en te versterken met AI en frontline intelligence.

Google Cloud introduceert nieuwe tools en updates die de convergentie van beveiligingsmogelijkheden bevorderen. Het Security Operations Platform van Google verenigt SIEM, SOAR en Attack Surface Management om bedreigingen proactief op te sporen en aan te pakken.

Convergentie van oplossingen

Daarnaast breidt dochteronderneming Mandiant zijn diensten uit met Custom Threat Hunt, gericht op het opsporen van specifieke bedreigingen binnen de IT-omgeving van organisaties. Ook het Security Command Center (SCC) krijgt nieuwe functionaliteiten zoals de mogelijkheid om ’toxische combinaties’ van veiligheidsproblemen te detecteren via virtueel red teaming.

lees ook

AI geeft nieuwe dimensie aan cyberaanvallen 

Google Cloud kondigt verdere verbeteringen aan op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer, waaronder de preview van Privileged Access Manager en Principal Access Boundary. Daarnaast zijn er nieuwe opties voor databeveiliging en netwerkbeveiliging geïntroduceerd, zoals Confidential VMs en verbeterde functies voor Cloud Armor en Next-Generation Firewalls.

Als het van Google had afgehangen, had het binnenkort ook de beveiligingsoplossingen van Wiz kunnen integreren in het aanbod. Google deed een aanbod van 23 miljard dollar, maar Wiz wilde niet happen en verkoos om op eigen houtje te blijven verdergaan.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home