Fortinet breidt SASE-oplossing uit met AI en soevereine opties

Fortinet breidt zijn Unified SASE-oplossing uit met nieuwe functionaliteiten, waaronder sovereign SASE en generatieve AI (GenAI).

Fortinet heeft zijn Unified SASE-oplossing uitgebreid met de toevoeging van sovereign SASE en generatieve AI-mogelijkheden. Deze oplossing integreert Fortinet’s Secure SD-WAN en cloud-gebaseerde security service edge (SSE) in één enkel platform, waardoor beheersbaarheid, zichtbaarheid en beveiliging naadloos worden samengebracht. Met de nieuwste updates wil Fortinet klanten een uitgebreide en flexibele SASE-oplossing bieden.

Uitgebreide connectiviteit en beveiliging

Veel SASE-oplossingen zijn momenteel gefragmenteerd, met meerdere managementconsoles en agents die beperkte zichtbaarheid en beveiliging bieden. Fortinet biedt een volledig geïntegreerde SASE-oplossing, aangedreven door één besturingssysteem, managementconsole, endpoint-agent en datalake. Deze uniforme aanpak combineert SD-WAN en SSE en biedt alle kernfunctionaliteiten van SASE, inclusief geavanceerde AI-integraties voor beheer en monitoring. Fortinet Unified SASE ondersteunt daarnaast een breed scala aan connectiviteitsopties, zoals toegangspunten en switches, en biedt een consistente handhaving van beveiligingsbeleid met zero trust, zowel op locatie als in de cloud.

De nieuwe sovereign SASE-functionaliteit van Fortinet speelt in op de vraag van klanten naar meer opties voor data- en cloudsoevereiniteit. Organisaties in sterk gereguleerde sectoren, zoals financiën, overheid en gezondheidszorg, kunnen met deze optie lokale controle behouden over inspectie en logging, wat zorgt voor robuuste gegevensprivacy en naleving van regelgeving. Klanten kunnen zelf bepalen hoe hun data wordt gerouteerd en waar de beveiligingsinspecties plaatsvinden, of dit nu bij een datacenter van Fortinet, een partner, of de klant zelf is.

Integratie van GenAI en verbeterde operationele efficiëntie

Fortinet introduceert ook FortiAI voor Secure SD-WAN. Hier wordt GenAI ingezet om het volledige SD-WAN-infrastructuurbeheer te ondersteunen. Dit vergemakkelijkt en versnelt de implementatie en het beheer van SD-WAN-oplossingen, van initiële configuratie tot lopend onderhoud. De integratie van GenAI biedt ondersteuning bij visuele en configuratieproblemen, consultatie en probleemoplossing, waardoor IT- en cybersecurityteams sneller en efficiënter kunnen werken.

Daarnaast blijft Fortinet zijn Unified SASE-oplossing maandelijkse updaten. Recente updates omvatten onder meer native configuratie van remote browser isolation (RBI), verbeterde netwerkprestaties voor on-demand full mesh-netwerken en zelfherstellende functies voor SD-WAN-netwerken. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor System for Cross-domain Identity Management (SCIM), waardoor gebruikers- en groepbeheer eenvoudiger wordt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home