Bluetooth 6.0 biedt betere beveiliging en nauwkeurigheid voor ‘Vind mijn apparaat’

De nieuwe generatie Bluetooth 6.0 zou een verbeterde beveiliging en nauwkeurigheid bieden voor het bepalen van de afstand tussen apparaten, en het vinden ervan.

De Bluetooth Special Interest Group (SIG) heeft de nieuwe generatie Bluetooth 6.0 gelanceerd. Deze versie 6.0 bevat nieuwe functies waaronder Channel Sounding, waarmee de afstand tussen twee apparaten op centimeterniveau nauwkeurig berekend kan worden. Dit zou de ‘Vind mijn apparaat’-functie aanzienlijk kunnen verbeteren, maar biedt ook extra beveiligingsmogelijkheden waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen.

Beveiliging en precisie

Een van de nieuwe functies van Bluetooth 6.0, is de zogenaamde Channel Sounding. Deze functie zou volgens SIG de afstand tussen twee apparaten, bijvoorbeeld een iPhone en AirTag, op centimeterniveau kunnen bepalen. Hiervoor gebruikt het fase-gebaseerd bereik om radiosignalen tussen twee apparaten te verzenden op verschillende frequenties, zodat de afstand berekend kan worden.

De ‘Vind mijn apparaat’-functie zou hierdoor aanzienlijk verbeterd kunnen worden, om verloren toestellen makkelijker terug te vinden. Ontwikkelaars zullen deze functie binnenkort kunnen opnemen in de ‘Vind mijn apparaat’-functie.

Ook op gebied van beveiliging kan Channel Sounding verbeteringen bieden. Op basis van nauwkeurigere trackinginformatie kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat een apparaat alleen ontgrendeld kan worden als de digitale sleutel zich binnen een bepaald bereik bevindt. Deze toepassing wordt bijvoorbeeld gebruikt om een auto te ontgrendelen. Bluetooth 6.0 wordt momenteel nog niet omarmd door apparaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home