Belgische security start-up C/side haalt 6 miljoen dollar op

Cybersecuritybedrijf C/side heeft 6 miljoen dollar opgehaald in een nieuwe investeringsronde om de ontwikkeling van tools te versnellen die third-party scripts in browsers monitoren en beveiligen.

De investeringsronde werd geleid door Uncork Capital, met deelname van Mantis VC, Scribble Ventures, Roar Ventures en PrimeSet. Dit brengt de totale financiering van C/side op 7,7 miljoen dollar, na een eerdere pre-seed ronde eerder dit jaar.

Third-party scripts zijn een veelgebruikte oplossing door ontwikkelaars om snel extra functionaliteiten aan websites toe te voegen, zoals advertenties, analysetracking of social media-integratie. Deze scripts worden vaak geschreven door externe partijen en kunnen kwetsbaarheden bevatten. Wanneer die scripts worden bijgewerkt zonder medeweten van de bedrijven die ze gebruiken, kunnen hackers misbruik maken van nieuwe veiligheidslekken. Dit kan leiden tot datadiefstal of manipulatie van de website-inhoud.

C/side richt zich op de beveiliging van deze scripts met een geavanceerde proxyservice en een AI-gedreven detectiesysteem. Deze tools detecteren en neutraliseren kwaadaardige scripts in real-time en kunnen bovendien de prestaties van websites verbeteren door het optimaliseren van scriptuitvoering.

Toenemende dreiging

Het bedrijf verwijst naar recente cyberaanvallen om de ernst van deze dreiging te benadrukken. Zo werden zo’n 100.000 websites kwetsbaar na de overname van de Polyfill.io-webdomein door een Chinees bedrijf. Via een fout in de scriptcode konden mobiele apparaten met malware besmet raken. Simon Wijckmans, CEO van C/side, wijst op dergelijke voorbeelden om te illustreren hoe deze aanvalsmethode snel in opkomst is.

Met de nieuwe financiering wil C/side zijn product verder ontwikkelen en zijn teams voor klantenondersteuning, verkoop en marketing uitbreiden. Bedrijven kunnen nu al gebruikmaken van een gratis versie van het platform, terwijl er plannen zijn voor uitgebreide abonnementsopties in de nabije toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home