AI-model lost reCAPTCHA-beeldenquiz vlekkeloos op

Onderzoekers trainden een AI-model ‘YOLO’ dat in staat is om de reCAPTCHAv2-beeldenquiz van Google op te lossen.

Je kent ze wel, de kleine fotoquiz die we tijdens het surfen moeten uitvoeren om te bewijzen dat we mensen zijn. Deze zogenaamde reCAPTCHA-test is bedoeld om robots geen toegang te geven tot bepaalde websites. Of zijn we dit tijdperk voorbij? Onderzoekers aan de ETH  Zürich in Zwitserland trainden namelijk een AI-model dat de reCAPTCHAv2-beeldquiz van Google vlekkeloos kan oplossen. Het AI-model YOLO (You only Look Once), kon alle afbeeldingen herkennen, waaronder de veelgebruikte voertuigen, verkeerslichten of andere objecten op de baan.

ReCAPTCHA ontrafeld

Onderzoekers van de ETH Zürich trainden een AI-model genaamd YOLO (You Only Look Once) op een specifieke dataset voor het oplossen van reCAPTCHA-testen. Dergelijke testen onderbreken ons regelmatig tijdens het surfen, om te controleren of we geen bot zijn. Op basis van afbeeldingen dien je de gevraagde objecten aan te duiden. Dit gaat vaak over voertuigen, verkeerslichten of andere omgevingsobjecten.

lees ook

LLM’s zoeken hallucinaties in LLM’s: “vuur met vuur bestrijden” 

Nu blijkt dat het AI-model YOLO in staat is om 100 procent van de captcha’s van Google’s reCAPTCHAv2 op te lossen. Bij eerdere tests bedroeg dit slechts 68-71 procent. “Onze bevindingen suggereren dat er geen significant verschil is in het aantal uitdagingen dat mensen en bots moeten oplossen om de captcha’s in reCAPTCHAv2 te doorstaan”, aldus de onderzoekers.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home