Teamleader versterkt softwareaanbod met overname Yadera

teamleader yadera

Het Gentse Teamleader neemt softwareontwikkelaar Yadera over. Daarmee breidt de scale-up zijn softwareaanbod voor marketingbureaus, digitale agentschappen, IT-bedrijven en creatieve bureaus verder uit.

Het SaaS-aanbod van Teamleader helpt kmo’s bij de ondersteuning en digitalisering van interne processen zoals CRM, projectmanagement en facturatie. De huidige software wordt reeds gebruikt door verschillende agencies in het kmo-segment. Met de overname van Yadera wil Teamleader deze groep nog beter gaan bedienen.

Dat past volledig binnen de groeistrategie van het bedrijf. De Gentse scale-up kijkt momenteel waar het zijn software kan verfijnen en uitbreiden om tegemoet te komen aan de noden van specifieke sectoren, waaronder agencies en creatieve bureaus.

De overname van Yadera, dat in 2014 werd opgericht, is de eerste acquisitie voor Teamleader. Hoeveel het bedrijf betaalt voor zijn sectorgenoot is niet bekend.

Twee producten

Daar waar Teamleader vooral focust op de kleinere bedrijven, richt Yadera zich op middelgrote agencies. “Teamleader en Yadera passen perfect bij elkaar”, zegt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader. “Door ons aanbod onder één dak te brengen, is Teamleader nu dé keuze voor elk agency dat op zoek is naar een partner om hun dagelijkse workflow te verfijnen.”

Beide softwarepakketten zullen naast elkaar blijven bestaan. Klanten van zowel Teamleader als Yadera kunnen hun bekende product blijven gebruiken. Ook in de toekomst zal Teamleader het aanbod van Yadera blijven innoveren.

Eén bedrijf

De komende weken zullen de teams van Teamleader en Yadera integreren tot één bedrijf, met hoofdkwartier in Gent. Daarnaast word bijkomend op zoek gegaan naar specifieke nieuwe profielen om de software van Yadera verder te ontwikkelen en optimaliseren. De oprichters van Yadera, Ben Vloemans en Sammy Colson, stappen mee over. Vloemans neemt een taak op binnen het management van Teamleader, Colson blijft actief als verantwoordelijke voor de commerciële strategie van Yadera.

“Door toe te treden tot de Teamleader-familie starten we een nieuw hoofdstuk in onze groei. We zijn ervan overtuigd dat we ieder Europees agency voortaan van de best mogelijke oplossing kunnen voorzien”, besluit Colson.

Yadera is naast de Belgische markt sinds 2017 ook actief in Nederland. Dit jaar breidde het bedrijf nog uit naar Frankrijk. Teamleader mikt Europees en biedt zijn diensten aan in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home