SAS, Microsoft en AWS verdubbelen omzet binnen AI-markt, IBM blijft leider

AI

Het afgelopen jaar groeide de AI-markt met 26,6 procent volgende een marktonderzoek van IDC. De totale omzet binnen de sector bedraagt 2,6 miljard dollar en wordt met een ruime voorsprong geleid door IBM met 9,3 procent marktaandeel. SAS en Microsoft vervolledigen het podium.

IBM is vandaag onherroepelijk markleider met een totaalomzet van 240,6 miljoen dollar binnen de AI-markt, bijna drie keer meer dan nummers twee en drie. De voorsprong verkleint echter omdat Big Blue maar een groei van 26,6 procent laat optekenen jaar op jaar.

 

idc ai omzet2

Bron: IDC (klik om te vergroten)

SAS en Microsoft, nummers twee en drie, volgen met respectievelijk 89 miljoen dollar en 88,5 miljoen dollar maar verdubbelen wel elk hun omzet jaar op jaar. Aan dit tempo moet IBM zich zorgen beginnen te maken tegen 2021 wil het marktleider blijven binnen de AI-markt.

Hyperscalers

“SAS kende een indrukwekkende groei in de Artificial Intelligence markt”, zegt David Schubmehl, Research Director, Cognitive/Artificial Intelligence Systems bij IDC. “Nu steeds meer organisaties van experimenteren met AI naar productie overgaan, zijn veel organisaties op zoek naar een betrouwbare leverancier die zowel analytische expertise als domeinkennis biedt. De geïntegreerde AI-mogelijkheden van SAS en integratie met open-source technologieën stelt organisaties in staat om te profiteren van de technologie om processen te automatiseren.”

Een andere sterke groeier in de lijst is hyperscaler AWS dat ook zijn omzet zag verdubbelen tot 51,3 miljoen dollar wat betreft AI-projecten. Google Cloud Platform groeit iets minder sterk: 61,7 procent in jaaromzet tot 58,5 miljoen dollar.

Gerelateerd: AI, machine learning en deep learning: wat is het verschil?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home