Salesforce maakt Einstein toegankelijker met nieuwe functies

Salesforce Einstein
Salesforce Einstein - Salesforce Einstein

Salesforce wil het eenvoudiger maken voor ontwikkelaars en beheerders om met het Einstein-platform te werken. Met enkele muisklikken of een enkel lijntje code kunnen ze voortaan op maat gemaakte AI-functies uitrollen.

Salesforce wil AI toegankelijker maken, en breidt daartoe de functies van Einstein uit met nieuwe en eenvoudige diensten. Die moeten ook gebruikers met beperkte ontwikkelaarskennis in staat stellen om eenvoudige AI-functies op maat uit te rollen.

Vertaling en OCR

Einstein Platform Services wordt in met die ambitie in het achterhoofd uitgebreid met Einstein Translation en Einstein OCR. Met de translation-dienst is het eenvoudig om Salesforce-velden meteen te vertalen. De CRM-specialist geeft zelf het voorbeeld van een helpdesk waarbij een vraag van een klant meteen vertaald wordt naar de moedertaal van de medewerker die assistentie moet verlenen.

Optical character recognition of OCR geeft Einstein dan weer de intelligentie om scans van documenten te interpreteren. Denk daarbij aan een foto van een visitekaartje waarbij de inhoud onmiddellijk geanalyseerd wordt, en vervolgens wordt ingevoerd in Salesforce. Dat moet medewerkers helpen om minder saaie repetitieve taken uit te voeren, zodat ze zich kunnen focussen op klanten.

Voorspellingen

Verder breidt Salesforce de voorspellingscapaciteiten van zijn AI-platform uit. Met de Einstein Prediction Builder kan je snel voorspellingen maken op basis van bestaande Salesforce-velden. De Einstein Predicion Service brengt die capaciteiten tot buiten Salesforce, zodat je toegang krijgt tot voorspellingen op basis van data in bijvoorbeeld je ERP of HR-suites. De nieuwe dienst laat je zo bijvoorbeeld toe om proactief te voorspellen welke medewerkers misschien wel overwegen om te vertrekken uit je bedrijf, zodat je eventueel nog tijdig actie kan ondernemen.

Salesforce heeft tot slot als ambitie een transparante en betrouwbare AI-oplossing aan te bieden. Dat laat zich enerzijds merken door verklaringen waarbij je eenvoudig kan onderzoeken waarom de AI bepaalde voorspellingen maakt. Anderzijds krijg je feedback tijdens het opstellen van een model. Als je bijvoorbeeld bepaalde velden wil toevoegen aan een voorspellingsmodel die het risico geven op vooroordelen op basis van ras of geslacht, zal Salesforce je daarvoor waarschuwen.

De nieuwe functies zijn per direct beschikbaar als onderdeel van Einstein Predictions en Einstein Analytics Plus, of via de AppExchange.

Gerelateerd: Salesforce koopt eigen filantropietak Salesforce.org voor 300 miljoen dollar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home