‘AWS zal flink groeien onder invloed van artificiële intelligentie’

AWS

Het groeiend aantal AI-producten van Amazon Web Services zal de cloudactiviteiten van het bedrijf een flinke boost in omzet en winst bezorgen. Dat voorspelt Jason Helfstein, analist bij investeringsbank Oppenheimer.

Helfstein verhoogde volgens Business Insider zijn koersdoel voor het AWS-aandeel naar 2.085 dollar, ofwel zo’n 16 procent meer dan de huidige aandelenkoers van 1.807 dollar. Amazon legt de laatste tijd steeds meer de nadruk op AI-producten met een hoge marge, die verbeterde productiviteit en omzetmogelijkheden voor zijn cloudklanten mogelijk maken.

Door die AI-mogelijkheden in zijn cloudservices in te sluiten, kan AWS volgens Helfstein zijn omzet en marges vergroten. Bovendien heeft Amazon schaalvoordeel als dominante speler op de markt, waardoor concurrenten zijn investeringen in R&D moeilijk kunnen evenaren. De marges van AWS zullen daarom vergroten van 28 procent in 2018 tot meer dan 33 procent, zo voorspelt de analist.

AWS noteerde in 2018 een omzet van 25 miljard dollar, een stijging van 45 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De cloudactiviteiten van Amazon maken vandaag het grootste deel van zijn operationele winst uit, hoewel het maar om een tiende van zijn totale omzet gaat. AWS is bovendien ook van vitaal belang voor een goede werking van Amazons e-commerceplatform.

België

Hoewel AWS wereldwijd met voorsprong de populairste public cloudleverancier is, blijkt het plaatje in België anders. Recent onderzoek van Beltug bracht aan het licht dat Microsoft Azure in ons land de lakens uitdeelt. 61 procent van de grote bedrijven in ons land maakt gebruik van de cloudinfrastructuur van Microsoft, tegenover een marktaandeel van 35 procent voor AWS.

Gerelateerd: Microsoft Azure populairste cloudprovider in België

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home