Microsofts nieuwe Edge-browser toont zichzelf in gelekte screenshots

Chromium Edge

Microsoft maakte eind vorig jaar bekend dat het zijn Edge-browser overzet naar de opensource Chromium-engine. De nieuwe browser wordt momenteel nog intern getest, maar enkele gelekte screenshots geven ons al een eerste blik.

De beelden zijn afkomstig van Neowin. Hoewel de huidige versie van Edge op Chromium al een eigen Windows-getinte gebruikersinterface heeft, is de vergelijking met Chrome – net als bij andere Chromium-gebaseerde browsers – niet ver zoek.

De gelekte screenshots tonen onder meer de startpagina van de browser, enkele instellingemenu’s en een overzicht van beschikbare add-ons. Het is duidelijk dat de browser zich nog altijd in een vroege fase bevindt, maar we krijgen toch al een goed idee waar Microsoft naartoe wil.

De interface heeft dezelfde bedieningselementen als Chrome. Het is evenwel nog niet duidelijk of dit zo blijft, dan wel dat de iconen nog moeten worden aangepast.

Naast de mogelijkheid om meerdere profielen in te stellen en te synchroniseren tussen apparaten, biedt Edge ook ondersteuning voor browserextensies. Het lijkt erop dat bestaande add-ons voor Edge alvast worden ondersteund. Daarnaast zouden ook Chrome-extensies uiteindelijk moeten worden ondersteund.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft de preview van Edge op Chromium buiten de bedrijfsmuren uitrolt. Het bedrijf startte eind vorig jaar al een Insider-programma op voor testers die binnenkort als eerste met de browser aan de slag willen gaan.

Gerelateerd: Mozilla: ‘Microsoft geeft Google meer controle over het internet’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home