Google en Samsung breiden Android Enterprise-samenwerking uit

Galaxy S10 2

Google en Samsung hebben een tweetal gezamenlijke projecten aangekondigd, gericht op Android-gebruik in enterprise-omgevingen. Dit maakten beide partijen deze week bekend tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Will Ro, hoofd Android Enterprise Partnerships, Management en Security bij Google, benadrukt in een blogpost dat Samsungs Knox Platform voor Enterprise (KPE) sinds Android 8.0 Oreo gebouwd is op het Android Enterprise-framework. “Dit betekent dat onze gevalideerde managementpartners nu één enkele basis kunnen bieden voor klanten om Android Enterprise te implementeren, terwijl ze aanvullende Samsung Knox-functies toevoegen als ze dat nodig achten”, legt Ro uit.

OEMConfig

Daarnaast ondersteunt Samsung vanaf nu ook OEMConfig. Het betreft een nieuwe Android-standaard, waarmee OEM’s aangepaste apparaatfuncties en -besturingselementen kunnen creëren, die onmiddellijk en consistent kunnen worden aangeboden door Enterprise Mobility Management (EMM)-providers.

Ro noemt het uitgangspunt van OEMConfig vrij eenvoudig: laat een door OEM geleverde app alle aangepaste OEM-specifieke functies op het apparaat configureren in plaats van dat EMM’s ondersteuning voor elke OEM-specifieke functie in hun producten bouwen. De nieuwe standaard maakt gebruik van een functie van Android Enterprise, die bekend staat als beheerde app-configuratie.

Samsung KPE bleek tot nu toe een uitdaging voor EMM’s om te implementeren. Dankzij OEMConfig kunnen EMM-leveranciers hun klanten nu een volledige aanvulling van KPE-functies op Android Enterprise bieden, zonder zelf de aanvullende functie-ondersteuning in hun consoles te hoeven bouwen.

Samsungss Knox Service Plugin (KSP)-app, die naar verwachting dit voorjaar gelanceerd wordt, zal OEMConfig ondersteunen. Volgens Ro kunnen alle EMM-leveranciers, die hun oplossingen voor Android Enterprise gevalideerd hebben, de Samsung KPE-functies direct ondersteunen. Dit komt omdat ze worden bijgewerkt via de Knox Service Plugin-app.

Client library

Een tweede enterprise-project waar Google en Samsung de samenwerking hebben opgezocht, richt zich op het eenvoudig uitrollen van apparaat- en gebruikersregistraties. De zogeheten geautomatiseerde ‘zero-touch enrollment’ van Android Enterprise en de ‘Knox Mobile Enrollment’ van Samsung waren volgens Ro lastig voor serviceproviders om beide diensten te integreren en aan te bieden.  Om die reden hebben beide partijen nu de gemeenschappelijke ‘client library‘ ontwikkeld. Het betreft een enkele set API’s, die kunnen worden geïntegreerd met zowel zero-touch-compatibele Android-apparaten als Samsung-apparaten. Net als de Knox Service Plugin (KSP)-app wordt ook de ‘client library’ in het voorjaar van 2019 op de markt gebracht. 

Gerelateerd: Google breidt zakelijk Android-programma uit met aanbevolen EMM-systemen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home