Orange lanceert onbeperkt mobiel abonnement voor zakelijke klanten

orange

Klanten van de Shape Intense- of Shape Traveller-tariefplannen van Orange krijgen vanaf volgende week toegang tot onbeperkte data, belminuten en sms’en in België, de EU en enkele andere landen.

Orange geeft zijn Shape Intense- en Shape Traveller-tariefplannen een stevige update. De telecomprovider haalt de harde limieten voor dataverbruik binnen de EU weg van de formule, zodat gebruikers onbeperkt toegang krijgen tot het internet binnen de EU en enkele aanvullende gebieden. Een fair-use-principe is nog wel van toepassing: wie meer dan 20 GB gebruikt, ziet zijn maximale surfsnelheid dalen naar 512 kbps. Comfortabel Netflixen in full HD zit er dan niet meer in, maar surfen en mailen, zelfs met bescheiden bijlages, blijft in theorie wel vlot werken. De snelheid opnieuw opkrikken tegen een meerprijs blijft steeds mogelijk.

Vraag van de markt

Het prijskaartje van de twee tariefplannen blijft ongewijzigd. Daarmee houdt Orange zijn belofte om de prijzen niet te verhogen. “Elk jaar zien we het dataverbruik in het zakelijke segment verdubbelen”, vertelt Werner De Laet, Chief Enterprise Officer van Orange Belgium. “Het viel ons op dat het mobiele verbruik buiten de bundel toenam, ook voor de zwaarste bundels. We besloten onze kanten onbeperkte connectiviteit te geven om onvoorziene meerkosten te vermijden.”

Orange wil zich graag positioneren als een verfrissende uitdager op de telecommarkt. Met een dergelijke strategie, waarbij ook bestaande Intense- en Traveller-gebruikers automatisch de upgrade krijgen zonder dat ze daarvoor moeten bijbetalen, hoopt de provider die ambitie te concretiseren.

Prijs en voorwaarden

De nieuwe invulling van de bestaande formules gaat op 4 maart van start. Vanaf dan hebben Intense en Traveller geen datalimiet meer binnen de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Ook Monaco, Saint-Barthélemy, Vaticaanstad, San Marino, Noord-Cyprus, het eiland Man en Guernsey zijn inbegrepen. We wijzen er nog even op dat Zwitserland geen EU-lidstaat is en evenmin een speciale regeling krijgt binnen het Orange-abonnement. Let dus op: roamingtarieven zijn daar nog steeds van kracht.

 

Shape Intense blijft 42 euro per maand kosten, Shape Traveller kost 56 euro per maand. De Traveller-optie laat klanten toe om Best Destinations buiten de EU toe te voegen, waarvoor een afzonderlijke bundel van 3 GB aan data en 3.000 belminuten of sms’en ter beschikking staan. Bellen is verder onbeperkt, niet alleen binnen België en van een EU-land naar België, maar ook vanuit België naar andere Europese nummers.

Aanbod in perspectief

Met het aanbod voldoet Orange duidelijk aan een vraag in de markt die ook andere providers intussen hebben gezien. Proximus heeft zijn XL Unlimited-pakket, maar dat is met 49 euro duurder dan Shape Intense, en biedt slechts beperkte belminuten vanuit België naar Europese nummers. Het aanbod van Telenet is interessanter: voor 35 euro per maand geeft je eveneens onbeperkte megabytes, sms’n en belminuten.

Telenet blijft echter standaard tarieven aanrekenen voor wie vanuit België naar een EU nummer belt. Wie geregeld zelf met het buitenland belt, vindt momenteel bij Orange het interessantste aanbod. In de consumentenmarkt vinden we sinds kort ook onbeperkte abonnementen terug.

Beveiliging

Orange wil zijn eigen aanbod extra meerwaarde geven met een beveiligingsdienst die gratis onderdeel wordt van alle Shape-formules. De dienst zou bescherming bieden tegen malafide apps, onbeveiligde wifi-netwerken en andere dreigingen. Ook het terugvinden van de telefoon wordt mogelijk. Hoe de beveiligingsdienst er precies zal uitzien weten we niet, maar het lijkt er op dat Orange een eigen antivirusoplossing aanbiedt voor zijn klanten.

Gerelateerd: Orange onthult deze zomer internet-only abonnement

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home