Microsoft kondigt lancering van Accenture Microsoft Business Group aan

microsoft

Microsoft en Accenture hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd onder de noemer Accenture Microsoft Business Group. De nieuwe groep brengt 45.000 professionals samen, de grootste groep Microsoft-experten in de wereld.

Accenture en Microsoft hebben al een langlopende samenwerking. Het resultaat daarvan werd gebundeld in Avanade. Met de nieuwe samenwerking mikken Microsoft en Accenture duidelijk op een groter aandeel in de enterprisemarkt.

Beide hebben eerder al succes geboekt met hun Avanade-samenwerking. Hiermee hebben ze 35.000 Microsoft-gerelateerde projecten afgeleverd bij meer dan 4.000 professionele klanten over de hele wereld. Met de spin-up Accenture Microsoft Business Group wil het verder bouwen op dat succes.

Azure

Accenture zal vooral het cliënteel gedeelte beheren van de globale nieuwe service en oplossingen aanbieden. Microsoft voorziet de effectieve infrastructuur en bijhorende technologieën. De samenwerking focust op de migratie van klanten naar Microsoft Azure.

Microsoft wil met de Accenture Microsoft Business Group de kracht van data, AI, en Dynamics de nieuwe manier van (samen)werken introduceren met Microsoft 365.

Paul Daugherty, Accenture CTO en voorzitter van raad van bestuur bij Avanade: “De Accenture Microsoft Business Group is een enorme stap voorwaarts in de samenwerking met Microsoft. Het combineert de industriële expertise en transformatie skills van Accenture met digitale technologieën van Microsoft en de specialisatie van Avanade.”

“De vraag naar digitale transformatie, gevoed door de cloud, is groter dan ooit. We combineren de leidende capaciteiten van onze bedrijven om de vraag aan te kunnen en om innovatie te leveren aan onze klanten.”

 

Gerelateerd: Wat is Microsoft 365? De toekomst van Office en Windows 10

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home