Dell lanceert 75 inch 4K-aanraakscherm als alternatief voor schoolbord

Is het een monitor? Of toch eerder een tv? Dell lanceert in ieder geval een enorm 4K-aanraakscherm met als doelgroep de educatieve sector.

Met een schermdiagonaal van 75 inch is de omschrijving ‘monitor’ een klein understatement. De Dell 75 4K Interactive Touch Monitor C7520QT is een enorm aanraakscherm gebouwd voor educatieve doeleinden. Het ding ondersteunt 20-punts multitouch en kan zo bediend worden door meerdere mensen tegelijkertijd. Zowel vingers als pennen zijn welkom.

Het display doet erg denken aan de Surface Hub van Microsoft en is ook bedoeld als centraal punt waar een groep mensen zich op kan richten. Dell ziet zijn monitor vooral gebruikt worden voor educatie. Omdat het scherm in die context door veel verschillende gebruikers wordt bediend, voorziet de fabrikant een nieuwe functie die het ‘Screen Drop’ heet. Daarmee volstaat een druk op een knop aan de zijkant om het display op één van drie verschillende hoogtes in te stellen.

Digitaal schoolbord

Dell ziet zijn scherm op termijn het klassieke schoolbord vervangen. Ook in vergaderzalen heeft het toestel een plaats, opnieuw naar analogie met de Surface Hub. Dell zorgde ervoor dat het IPS-scherm helder is in alle lichtomstandigheden. Een anti-glare-coating moet de storende invloed van lampen beperkten. Idealiter koppel je het scherm aan een (mini)-pc, maar bedienen kan ook via RS232; RJ45 and HDMI CEC. Het enorme display is beschikbaar vanaf deze lente voor een adviesprijs van 5.999,99 dollar.

 

Gerelateerd: Microsoft Teams krijgt educatie-focus

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home