Google verhoogt G Suite-prijzen voor de allereerste keer

Google G Suite

Google verhoogt de prijzen van G Suite voor de eerste keer in de geschiedenis van het online kantoorpakket. De prijs per gebruiker per maand stijgt met 1 tot 2 euro.

Google laat in een blogpost weten dat de tarieven vanaf 2 april wereldwijd worden verhoogd, aangepast aan de regio. In europrijzen betekent dat een stijging van 4 naar 5,2 euro voor Basic en 8 naar 10,4 euro voor Business. De prijs van G Suite Enterprise (23 euro per gebruiker per maand) blijft ongewijzigd. Alle prijzen zijn exclusief btw.

Voor gebruikers met een jaarabonnement treden de nieuwe prijzen in werking op het moment dat hun contract voor de eerste keer wordt vernieuwd na 2 april. Vier miljoen bedrijven maken vandaag gebruik van G Suite.

Toegevoegde waarde

Google verantwoordt de prijsstijging van 20 procent door de extra waarde die het naar eigen zeggen in de voorbije tien jaar heeft toegevoegd, zonder de prijs ooit te verhogen. G Suite-gebruikers hebben vandaag toegang tot Gmail, Docs, Sheets, Drive, Hangouts Meet, Hangouts Chat en meer.

Het nieuwe prijspunt brengt het aanbod van Google bovendien meer in lijn met dat van Microsoft. Microsoft rekent 4,20 euro per gebruiker per maand voor Office 365 Business Essentials. Office 365 Business en Business Premium kosten respectievelijk 8,80 euro en 10,50 euro per maand per gebruiker. Ook deze prijzen zijn exclusief btw.

Microsofts kantoorpakket in de cloud domineert de markt. De reus uit Redmond is dankzij een lange geschiedenis de voorkeurpartner van grote bedrijven, terwijl Google vooral bij kleinere bedrijven aanslaat met zijn lagere prijs.

Google G Suite evolutie

Gerelateerd: Microsoft Office 365 groeit hard: dubbel zo populair als G Suite

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home