Adobe maakt foto’s importeren naar Lightroom op iOS eenvoudiger

Adobe Lightroom

Met een update van Lightroom voor iPhone en iPad maakt Adobe het iets eenvoudiger om foto’s onmiddellijk in de applicatie te importeren. Al blijft het nog steeds een relatief omslachtig proces.

De oplossing bestaat uit ondersteuning voor Shortcuts, Apples nieuwe app in iOS 12 om één of meer handelingen in bepaalde apps uit te voeren met één actie. Die functionaliteit werd aan versie 4.1.1 van de Lightroom-app toegevoegd.

Apple had de komst van de shortcut afgelopen november reeds onthuld tegenover The Verge. Het bedrijf zei toen dat de shortcut het mogelijk zou maken om foto’s van de filmrol in Lightroom te importeren en ze vervolgens automatisch uit de filmrol te verwijderen.

Twee maanden later is de shortcut een feit, maar lijkt de functionaliteit niet helemaal aan de belofte te voldoen. De originele foto’s worden niet uit de filmrol verwijderd nadat ze zijn geïmporteerd. Daarvoor moet je zelf een opeenvolging van shortcuts instellen. Bovendien is het niet mogelijk om te filteren dat alleen RAW- of JPEG-bestanden worden geïmporteerd.

Tot slot is het weliswaar mogelijk om onmiddellijk een preset toe te passen op de geïmporteerde foto’s, maar kan je niet voor een zelfgemaakte preset kiezen. Alleen de standaard presets werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home