Amazon onthult hoeveel Alexa-toestellen het heeft verkocht

alexa amazon echo

Amazon verkocht tot op heden meer dan 100 miljoen apparaten met spraakassistent Alexa aan boord. Dat onthulde Dave Limp, SVP Devices & Services bij Amazon, in een interview met The Verge, dat vlak voor het weekend werd gepubliceerd.

Het is de eerste keer dat Amazon een concreet aantal bekendmaakt, nadat het jarenlang de vraag ontweek. Limp gaat niet zover om dat cijfer op te splitsen per product, maar verklapte wel dat de verkoop van de Echo Dot de verwachtingen van het bedrijf oversteeg.

Die 100 miljoen toestellen komen voor alle duidelijkheid niet exclusief uit Amazons koker. Verschillende partners hebben ondertussen hun eigen hardware op de markt gebracht. Er zijn vandaag zo’n 150 producten met Alexa ingebakken.

De bekendmaking van het cijfer valt samen met de start van de Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar Alexa en tegenhanger Google Assistant naar alle verwachting in nog meer nieuwe producten zullen opduiken.

Niet alleen de hoeveelheid compatibele hardware, maar ook het aantal apps voor Amazon Alexa breidt fors uit. Het aantal Alexa Skills nam in 2018 met 120 procent toe, tot een totaal van 56.750.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop de Consumer Electronics Show

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home