Nokia 9 PureView krijgt vijf camera’s achteraan

Nokia 9 Pureview

HMD Global heeft een nieuwe vlaggenschipsmartphone in de pijplijn zitten. De Nokia 9 PureView onderscheidt zich door vijf camera’s achteraan, zo blijkt uit een gelekte afbeelding van telecomlekker Evan Blass op Twitter.

De vijf Zeiss-lenzen van de Nokia 9 PureView worden eveneens belicht in een gelekte marketingvideo die MySmartPrice heeft gepubliceerd. Het camerasysteem laat toe om vijf foto’s tegelijk te maken, met tien keer meer licht dat wordt opgevangen. Daarnaast is het mogelijk om achteraf de focus te veranderen in Google Foto’s.

Verder beschikt de smartphone over een “edge to edge” 5,99 inch 18:9-scherm met een 2K-resolutie en ondersteuning voor HDR10. De vingerafdruksensor zit onder het scherm, een primeur voor Nokia-smartphones. Het toestel zal op de Snapdragon 845 draaien en krijgt 6 GB RAM mee. De opslagcapaciteit bedraagt 128 GB.

Android 9 Pie

De Nokia 9 komt standaard met Android 9 Pie en valt net als alle andere Nokia-smartphones onder het Android One-programma. Dat betekent snelle en gegarandeerde feature-updates voor twee jaar en security-updates voor drie jaar.

Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer HMD Global de Nokia 9 PureView zal lanceren of aan welke prijs. Mogelijk wacht de fabrikant tot het Mobile World Congress in Barcelona eind februari om de smartphone officieel te presenteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home