Google sluit alle API’s van Google+ af in maart 2019

Google Plus

Google heeft meer details gegeven over het einde van zijn sociaal netwerk Google+ voor consumenten. Vanaf 7 maart worden alle API’s definitief afgesloten.

Google maakte in oktober bekend dat het de stekker trok uit zijn sociale netwerk, dat in 2011 van start ging. Aanvankelijk was de sterfdatum voor augustus 2019 vastgelegd. Eerder deze maand besloot Google die deadline naar voren te schuiven na de ontdekking van een nieuw datalek. Vanaf april 2019 is het helemaal gedaan voor de consumentenversie van Google+.

In een nieuwe update laat Google weten dat de ondersteuning van de Google+-API’s 7 maart al wordt stopgezet. Ontwikkelaars kunnen evenwel al eerder problemen ondervinden. Vanaf 28 januari 2019 start Google de procedure rondom de sluiting. Verschillende functies en apps gaan daar naar eigen zeggen hinder van ondervinden, zoals het inlogsysteem. Ook integraties van web- en mobiele apps – inclusief plug-ins, +1-knoppen en deelknoppen – zullen vanaf die tijd minder goed werken.

Google adviseert ontwikkelaars dan ook om tegen het einde van januari hun in-app-authenticatie te migreren naar Google Sign-in. Naast dat Google ontwikkelaars aanraadt om ook tijdig alle relevante Google+-codes te verwijderen van websites en apps.

Maart wordt sowieso een drukke maand voor Google. De internetgigant trekt in dezelfde periode namelijk ook de stekker uit zijn berichtenapp Allo, de populaire e-mail-app Inbox en de Goo.gl-URL-verkorter. Google+ blijft wél voortbestaan voor zakelijke gebruikers, als onderdeel van de G Suite.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home