D-Wave stelt SDK beschikbaar voor hybride kwantumapplicaties

d-wave kwantum quantum cpu

D-Wave Systems kondigt D-Wave Hybrid aan: een openbronplatform om hybride kwantum-klassieke applicaties te ontwikkelen. Het nieuwe ontwikkelplatform geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om eenvoudiger klassieke computers en kwantumcomputers parallel te gebruiken.

De nieuwe software development kit (SDK) vereist geen kennis van kwantummechanica om mee te starten. D-Wave werkt aan zijn eigen versie van een kwantumcomputer. Het bedrijf hanteert een design dat quadratic unconstrained binary optimization (QUBO) centraal zet.

D-Wave claimt dat taken die QUBO-problemen hebben, voordeel hebben met het quantum annealing design waarop de D-Wave 2000Q is gebaseerd volgens TechRepublic.

Takenverdeling

D-Wave heeft al enkele organisaties die gebruik maken van hun systeem. Volkswagen heeft dit jaar een kwantumsysteem gebruikt om verkeersstromen te analyseren in drukbevolkte steden. De Japanse Tohoku University heeft het systeem ook al gebruikt om tsunami evacuatiemodellen te genereren.

De nieuwe ontwikkelkit geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om klassieke computertaken en kwantumtaken te verdelen over de juiste systemen. Hierdoor kunnen de taken worden uitgevoerd door de best mogelijke match. De SDK kan ook problemen ontleden zodat ze kunnen worden gesegmenteerd om de maximale grootte van de kwantumchip te benutten. Daarna worden ze opnieuw gecombineerd voor de oplossing.

Python

Het platform is gebouwd in Python. D-Wave wil hiermee quantum computing toegankelijk te maken voor ontwikkelaars zonder achtergrond in kwantummechanica. Bovendien helpt het om programma’s uit te rollen die afhankelijk zijn van parallel computing.

D-Wave biedt gratis toegang tot kwantumsystemen via de cloud. Het biedt ook extra mogelijkheden rond ontwikkeling, demo’s, code-voorbeelden en een algemene kennisdatabank als onderdeel van de D-Wave Leap service.

 

Gerelateerd: Fujitsu heeft tussenstap klaar richting kwantumcomputer

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home