Windows 10 October 2018 Update breekt Windows Media Player

Windows 10 update

De Windows 10 October 2018 Update blijft voor problemen zorgen. Microsoft bevestigt twee nieuwe bugs in de update met betrekking tot Windows Media Player en het instellen van standaard apps voor het openen van bestanden.

De Windows 10 October 2018 Update werd begin november opnieuw uitgerold nadat Microsoft genoodzaakt was om de update begin oktober een halt toe te roepen vanwege een bug die persoonlijke bestanden deed verdwijnen.

Sinds de herlancering blijven evenwel nieuwe bugs de kop op steken en werd de update al tijdelijk geblokkeerd voor gebruikers met specifieke configuraties vanwege compatibiliteitsproblemen.

Nieuwe bugs

In een ondersteuningsdocument bevestigt Microsoft de aanwezigheid van nog twee bugs in de Windows 10 October 2018 Update. De eerste bug heeft te maken met Windows Media Player:

“Na het installeren van de update kunnen gebruikers mogelijk de zoekbalk in Windows Media Player niet gebruiken bij het afspelen van specifieke bestanden. Microsoft werkt aan een oplossing en zal een update voorzien in een aankomende release.”

Het is onduidelijk of Microsoft daarmee doelt op een volgende Patch Tuesday of pas de eerstvolgende grote feature-update, die voor het voorjaar van 2019 gepland staat.

Een tweede bug heeft betrekking tot het instellen van standaard apps om bepaalde bestandstypes te openen:

“Na het installeren van de update kunnen sommige gebruikers geen standaard Win32-programma’s instellen voor bepaalde combinaties van apps en bestandtypes. Microsoft verhelpt het probleem en verwacht dat een oplossing eind november 2018 beschikbaar is.”

 

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home