‘De open source cultuur van Red Hat moet behouden blijven’

red hat

De onafhankelijke open source cultuur van Red Hat is belangrijk voor de ontwikkeling van innovatieve producten. Deze moet ook na overname door IBM behouden blijven, aldus Marco Bill-Peter, Red Hats senior vice-president Customer Experience and Engagement.

“Als ze ons gewoon een onderdeel van IBM maken, gaan veel van onze klanten of partners, zoals Amazon of Google, niet meer met ons samenwerken aan het ontwikkelen van de volgende open hybride cloud”, aldus Bill-Peter, die laat weten dat het ook in het belang van IBM zelf is om Red Hat te behouden zoals het is.

Open source principes

In een reactie aan ZDNet laat hij weten in eerste instantie geschrokken te zijn van de overname. Nieuws dat niet alleen bij de Red Hat-medewerker insloeg als een bom, maar ook ver daarbuiten. IBM zorgde met de aankoop van 34 miljard dollar voor de grootste softwaredeal ooit sinds LinkedIn door Microsoft werd overgekocht. Met de overname van Red Hat katapulteert IBM zich tot een moderne softwaregigant binnen cloud en datacenters.

De aan Red Hat verbonden cultuur leunt volgens Bill-Peter volledig op open source principes, naast ook transparantie in hoe het bedrijf geleid wordt: “Ik ben werkzaam in de engineering en daar zijn we toegewijd aan open source, omdat we echt geloven dat open source leidt tot betere producten en betere innovatie.”

Onafhankelijk Zwitserland

Hij vermoedt dan ook dat als IBM gaat sleutelen aan de opensourcecultuur, veel van de huidige 13.000 medewerkers het bedrijf zullen verlaten. Al erkent hij wel dat ‘Big Blue’ niet zomaar een bedrag van 34 miljard dollar voor Red Hat heeft neergelegd om het bedrijf over te kunnen nemen.

“Als IBM een derde van zijn marktkapitalisatie uitgeeft aan Red Hat, weet ik dat dat serieus is. Ze willen Red Hat als het onafhankelijke Zwitserland behouden”, aldus Bill-Peter, die het naar eigen zeggen ook als voordeel ziet gezien hij zelf in het land woont.

Gerelateerd: Waarom open hybrid cloud volgens Red Hat de toekomst heeft

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home