AWS domineert kwartaalresultaten van Amazon

Amazon Web Services

Amazon heeft het derde kwartaal van 2018 goed afgesloten, met name dankzij Amazon Web Services dat als een stoomtrein vooruit gaat. Toch daalde het aandeel opvallend met 7,7 procent, naar 1,65 dollar per aandeel.

Vergeleken met vorig jaar steeg de omzet van ruim 43 miljard dollar naar 56,6 miljard dollar dit jaar. Ondanks een stijging van 29 procent voldeed het niet aan de verwachting van analisten. Die hadden de omzet geschat op ruim 57,1 miljard dollar.

Ook het netto-inkomen laat een stijging zien en bedroeg 2,9 miljar dollar, ten opzichte van 256 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2017. De winst per aandeel van 5,75 dollar lag stukken hoger dan 3,14 dollar die analisten hadden verwacht.

Voor wat betreft Amazon Web Services (AWS), groeide de omzet vergeleken met het derde kwartaal van 2017 met 46 procent naar ruim 6,7 miljard dollar. Vooral het bedrijfsresultaat mag met een groei van 77 procent, van 1,2 miljard dollar naar 2,1 miljard dollar, gerust opmerkelijk worden genoemd. Helemaal gezien het totale bedrijfsresultaat van Amazon voor het derde kwartaal 3,7 miljard dollar was.

AWS is dus voor meer dan de helft verantwoordelijk voor het feitelijke bedrijfsresultaat, ondanks dat het nog geen achtste deel van de omzet betreft.

Pentagon-deal

Tenzij het Amerikaans congres er anders over denkt, zal AWS de komende maanden voor een nog groter deel van het totale bedrijfsresultaat verantwoordelijk zijn. Amazon Web Services is namelijk bezig om een grote deal met het Pentagon binnen te halen.

Dankzij een lange lijst met vereisten waar AWS aan voldoet en de vraag naar één leverancier, heeft AWS grote kans om het zogeheten JEDI-contract met een waarde van 10 miljard dollar, binnen te halen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home