Amazon maakt ‘Alexa for Business’ beschikbaar voor derden

alexa amazon echo

De spraakassistent van Amazon, Alexa for Business, is voortaan beschikbaar op alle apparaten waarop Alexa is geïnstalleerd. Voorheen was het voor organisaties alleen mogelijk Alexa for Business via de Amazon Echo-speaker te gebruiken. Het nieuws werd woensdag 24 oktober zelf door Amazon naar buiten gebracht.

“De update betekent een belangrijke kans voor makers van systemen. Fabrikanten kunnen hierdoor inspelen op de groeiende vraag naar spraak in organisaties” , aldus Pete Thompson, Vice President van de Alexa Voice Service over de in 2017 gelanceerde zakelijke uitbreiding van Amazone’s AI-assistent. Op de consumentenmarkt is Amazon al nadrukkelijk aanwezig wat betreft slimme luidsprekers en spraakinterfaces. De verovering van de zakelijke markt is nu een volgende stap met opties binnen Alexa for Business als het opzoeken van evenementen, beheren van planningen en het instellen van herinneringen.

Uitbreiding op Alexa Voice Service

De zakelijke oplossing wordt volgens Amazon inmiddels door duizenden organisaties gebruikt naast bestaande kantoorapparatuur. Zo koppelden bedrijven apparatuur van bijvoorbeeld unified communications-leverancier Polycom aan een Echo-apparaat van Amazone. Door de aanpassing van Amazon is het nu mogelijk de gebruikerservaring te vereenvoudigen via een uitbreiding op de Alexa Voice Service (AVS). Vervolgens kunnen zakelijke klanten die producten weer beheren als gedeelde apparaten binnen het bedrijf. Infor meldde recent nog dat het Alexa for Business gaat integreren in Coleman AI.

Tijdens de technologie-beurs IFA in Berlijn vorige maand vertelde Daniel Rausch, Vice President Smart Home bij Amazon, dat er inmiddels meer dan 50.000 Alexa-vaardigheden en 20.000 Alexa-compatibele apparaten zijn. Begin 2018 waren er slechts 4.000 dergelijke apparaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home