IBM kan groei niet vasthouden en noteert een licht verlies in Q3 2018

IBM

De verwachte omzetgroei van IT-leverancier IBM is het derde kwartaal van 2018 uitgebleven. De bedrijfsonderdelen technology services, cloud platforms en cognitive solutions zagen hun omzet gemiddeld met ruim 2 procent dalen tot 8,3 miljard dollar.

IBM rapporteerde een winst van 2,94 dollar per aandeel op een omzet van 18,8 miljard dollar. Een daling van 2 procent vergeleken met 2017. De alternatieve winstcijfers, ook wel bekend als non-GAAP inkomsten, maken melding van 3,42 dollar per aandeel. Nagenoeg gelijk aan de 3,40 dollar per aandeel volgens verwachtingen van Wall Street, die een omzet van ruim 19 miljard dollar voorspelde.

Omzetgroei voor IBM Watson en Cloud 

Ondanks een omzetdaling op de betreffende onderdelen blijft IBM naar eigen zeggen sterk de focus houden op zakelijke groei rondom AI. De IT-leverancier zet dan ook vol in op zijn supercomputer IBM Watson, een doorontwikkeling van IBM’s computersysteem Deep Blue. De gezondheid, beveiliging en analyse van Watson en cloudomzet toonden groei, maar infrastructuurdiensten, technische ondersteuningsdiensten en integratiesoftware brachten de eenheid omlaag. Cognitieve oplossingen genereerden een omzet van 4,1 miljard dollar, een daling van 6 procent ten opzichte van een jaar geleden 2017.

Wereldwijd zag IBM zijn zakelijke diensten groeien naar een omzet van 4,1 miljard dollar, een stijging van 1 procent vergeleken met 2017. Eenzelfde procentuele stijging was er voor systeemomzet, die het derde kwartaal goed was voor 1,7 miljard dollar.

Banen vervangen door nieuwe technologieën 

‘We moeten deze technologieën de wereld inleiden. Ze zullen 100 procent van de banen veranderen en dat is een enge gedachtengang’, aldus Ginni Rometty, CEO van IBM, tijdens het Gartner Symposium ITXpo in Orlando. Volgens haar zullen een aantal banen worden vervangen door nieuwe technologieën, maar niet allemaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home