Google+ krijgt tweede leven als collaboration tool in G Suite

google plus google+

Google wil zijn sociale netwerk opnieuw lanceren voor bedrijven om informatie- en bedrijfssilo’s te overbruggen. Het nieuwe Google+ wordt een collaboration tool met diverse administratierechten voor centraal beheer. Er zit ook een analytics-luik in om engagement en andere parameters na te kijken.

Begin deze week kondigde Google aan dat zijn sociale mediaplatform Google+ verdwijnt. De consumentenversie heeft nooit de populariteit gekend waarop Google hoopte en heeft eerder dit jaar een flinke bug gehad die Google net voor het sluiten van Google+ bekend heeft gemaakt. Het platform zou niet verdwijnen, maar wordt herwerkt in een professioneel product.

Op het Google Next-event heeft de zoekgigant meer details gegeven over de nieuwe Google+ voor zakelijke gebruikers. Het wordt een collaboration tool die diverse departementen kan overbruggen om beter samen te werken.

Hangouts

Het nieuwe platform krijgt een uitgebreide adminconsole voor bedrijven die verschillende permissies hanteren. Zo kan je diverse groepen aanmaken en zelf bepalen wie toegang krijgt. Google+ krijgt ook uitgebreide analytics-software mee zodat afdelingshoofden engagement kunnen meten van werknemers en posts kunnen modereren.

Google+ wordt in G Suite geïntegreerd en gaat de concurrentie aan met Slack, Teams en Workplace by Facebook. Bovendien is er ook nog Googles eigen Hangouts dat een nieuw zakelijk leven heeft gekregen binnen G Suite. Google geeft weinig informatie over potentiële synergieën tussen beide.

Om zich te diversifiëren, maakt Google+ gebruik van tags om eenvoudig onderwerpen en discussies te vinden en te volgen. Google gaat een heleboel nieuwe functies de komende periode uitrollen, maar het valt af te wachten hoeveel mensen het ook effectief zullen gebruiken in G Suite en hoe sterk de integratie met Hangouts zal zijn. Op de consumentenmarkt heeft Google de neiging om steeds nieuwe platformen te lanceren (Google Allo, Google Duo, Hangouts) naast andere opties, meestal zonder succes omwille van dubbele functionaliteit. Die fout mag het nu niet maken in G Suite.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home