Visual Studio 2017 omarmt eindelijk Nvidia CUDA 10

nvidia tesla T4

Ontwikkelaars hebben er een tijdje op moeten wachten, maar CUDA 10 is nu opnieuw compatibel met Visual Studio 2017. Dat is goed nieuws voor projecten rond machine learning, neurale netwerken en zelfs cryptomining.

Wie dacht dat Visual Studio 2017 al compatibel was met CUDA, heeft het gedeeltelijk juist. Het pakket ondersteunde in het verleden CUDA tot versie 9.x, maar toen is het misgelopen. Het probleem schuilde volgens The Register in twee C++ compilers die moderne C++ standaardfuncties toevoegen aan verschillende tempo’s. Omdat ze moeten samenwerken met een algemene set van C++ headers, was er een compatibiliteitsprobleem.

Door dit timingprobleem moesten Nvidia en Microsoft elkaar vinden om tot een oplossing te komen. Visual Studio 17 (en alle toekomstige versies) zijn daarom opnieuw compatibel met CUDA 10. Die koppeling is belangrijk om het potentieel van de krachtige GPU’s van Nvidia te bereiken. Denk daarbij aan machine learning en deep learning.

Turing

CUDA 10 ondersteunt de laatste nieuwe Turing microarchitectuur met specifieke ondersteuning voor AI-processors (Tensor Cores). Er zijn ook prestatie-optimalisaties doorgevoerd voor lineaire algebra en matrix multiplication. En voor wie wil: CUDA 10 kan ook worden ingeschakeld om cryptomunten te mijnen.

Microsoft heeft nu ook een extra test- en validatieproces ingeschakeld om in de toekomst compatibiliteitsproblemen te voorkomen rond CUDA. Wie opnieuw met CUDA aan de slag gaat in Visual Studio 2017, moet de software eerst updaten naar de meest recente versie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home