Microsoft helpt bandbreedte besparen met kleinere Windows 10

Windows 10 update

Microsoft maakt kleinere downloadpakketten van Windows 1o beschikbaar om bandbreedte te besparen bij een grote uitrol van het besturingssysteem in bedrijven.

Microsoft doet er alles aan om de overstap van Windows 7 naar Windows 10 voor enterpise-gebruikers te faciliteren. Voortaan biedt het commerciële klanten ook een kleinere download aan met alleen de x64-versie van Windows 10, waardoor de downloadgrootte wordt gehalveerd.

De Windows 10-update is normaal 4,8 GB groot en bevat zowel de x64- als x86-versie. Door die laatste te schrappen, kan Microsoft de download 2,2 GB kleiner maken. Dat moet een aanzienlijke tijds- en bandbreedtebesparing opleveren voor grote bedrijven die Windows 10 wereldwijd in hun organisatie willen uitrollen.

De kleinere x64 Windows 10-download (2,6 GB) is onmiddellijk beschikbaar voor enterprise-gebruikers die upgraden naar versies 1703, 1709 en 1803. De update is beschikbaar als ESD-bestanden via Windows Server Update Services of System Center Configuration Manager.

Wanneer de Windows 10 October 2018 Update volgende maand uitkomt, wordt ook daar een x64-only versie van aangeboden.

RTM-versie

Het dient nog te worden opgemerkt dat de upgradebestanden alleen de RTM-versie van Windows 10 bevatten en dus nog cumulatieve updates missen die sinds de lancering zijn uitgebracht. IT-beheerders moeten de laatste cumulatieve update uitvoeren om de systemen helemaal up-to-date te maken.

Gebruikers die de x86-update nodig hebben, blijven genoodzaakt om het gecombineerde Windows 10-bestand te gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home