Amazon rondt kaap van 1 biljoen dollar beurswaarde

Amazon

Een maand nadat Apple de magische grens van 1 biljoen dollar doorbrak, schoot ook de beurswaarde van Amazon eventjes boven de 1.000 miljard dollar uit.

Het aandeel van Amazon klom op dinsdag even tot een waarde van 2.050 dollar, alvorens te stabiliseren op 2.040 dollar. In dat korte moment steeg de beurswaarde van Amazon boven 1 biljoen beurswaarde en mocht het zich net als Apple voor even “a trillion dollar company” noemen.

De beurswaarde van Amazon staat op moment van schrijven op 994,75 miljard dollar, nipt onder het biljoen. Apple is de grenswaarde ondertussen comfortabel voorbij, met een beurswaarde van 1,1 biljoen dollar.

Amazon beursaandeel 1998-2018

 

Amazons mijlpaal kwam er minder dan een week nadat het aandeel van de retailgigant voor het eerst boven 2.000 dollar klom. Dat werd meteen gevolgd door speculatie wanneer Amazon zich bij het exclusieve “trillion dollar”-clubje zou mogen rekenen.

De aandelen van Amazon zijn in de voorbije twaalf maanden verdubbeld en verdrievoudigd in de afgelopen twee jaar. Het is maar een kwestie van tijd tot het bedrijf opnieuw over de magische 1 biljoen dollar springt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home