Protime neemt groeiende start-up OnlineWerkrooster over

protime

OnlineWerkrooster, een Belgische start-up, wordt overgenomen door Protime dat onderdeel is van de SD Worx-groep. Ondanks de volledige overname blijven beide eenheden apart opereren. OnlineWerkrooster wil de internationale omvang van Protime nu gebruiken om verder te groeien.

Workforce-management specialist Protime neemt Belgische start-up OnlineWerkrooster over. De start-up bestaat nog maar sinds 2016 en huisvest 9 werknemers in Lommel. Op anderhalf jaar tijd servicen ze bijna 500 klanten in Vlaanderen en Wallonië. De start-up focust zich op het managen van sterk wisselende planningen met flexibel personeel en heeft als doel de volledige HR-administratie van planning tot uitbetaling te automatiseren.

Marktaandeel

Door de overname kan Protime extra marktaandeel in deze sectoren vergaren. OnlineWerkrooster heeft namelijk een sterke positie in de KMO-sector. Protime is actief in heel Europa met 5.000 tijdregistratie-installaties. Het heeft ook 7 vestigingen over heel Europa.

OnlineWerkrooster heeft internationale ambities en kan door de overname de groei extra versnellen. Protime investeert onmiddellijk kapitaal om het team uit te breiden. Het wordt volledig eigenaar van OnlineWerkrooster, maar beide blijven volledig onafhankelijk opereren.

Knowhow

Nick Geys, zaakvoerder en co-founder bij OnlineWerkrooster: “Met deze stap verzekeren wij onze toekomst als bedrijf. Wij hebben een partner gevonden die ons organisatorisch en financieel kan ondersteunen om nog sneller te groeien. De knowhow en marktkennis is van onschatbare waarde voor ons als startup. Daarnaast is het voor ons een springplank om ons product over de grens aan te bieden.”

Peter s’Jongers, CEO bij Protime: “Onze bedrijven zullen elkaar versterken in het productaanbod en in de positie naar de markt. Wij kunnen gebruikmaken van hun specialistische kennis van planning, en zij profiteren van onze internationale voetafdruk. We willen absoluut niet aan de identiteit van OnlineWerkrooster komen. Ieder behoudt zijn eigenheid, maar we staan samen sterker.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home