Motorola kondigt eerste 5G-smartphone aan dankzij Moto Mod

moto mod motorola

In België en Nederland moeten we nog even wachten op de eerste 5G-netwerken, maar in de VS is de lancering nabij. Motorola bijt de spits af met ’s werelds allereerste 5G-smartphone. Ook al heb je daarvoor wel een behoorlijk dikke 5G Moto Mod voor nodig.

Na ongeveer twee jaar werken aan een specifieke 5G Moto Mod, kan Motorola trots laten zien wat het resultaat is. Motorola maakt van het nieuwsmoment overigens ook gebruik om de nieuwe Motorola Moto Z3 smartphone aan te kondigen. Het spreekt voor zich dat de focus heel sterk op 5G ligt en het exclusieve Verizon-netwerk waarmee de 5G Moto Mod samenwerkt. De mod is vanaf begin volgend jaar beschikbaar.

tot 5 Gbps

De 5G Moto Mod zit in een dikke plastic achterkant die dankzij magneten en kopercontacten op een compatibele smartphone kan worden geklikt. De Moto Mod heeft een geïntegreerde 2.000 mAh-batterij om de compatibele Moto Z3 van extra voeding te voorzien. Bovenaan is er een duidelijke antennebuil zichtbaar. Mogelijk is dat nodig om de interferentie van de magneten te omzeilen die de Moto Mod vastklikt op de Moto Z3.

Binnenin zit er een Qualcomm Snapdragon X50 modem. De modem is compatibel in zowel de ‘millimeter wave’ als in de ‘sub-6 GHz’ radiofrequenties wanneer je het combineert met de juiste antennes. De 5G Moto Mod zal enkel van het millimeter wave-spectrum gebruik maken. Motorola claimt dat snelheden tot 5 Gbps mogelijk moeten zijn, met een latency van minder dan 10 milliseconden.

5G en 4G modem

Initieel zal de 5G Moto Mod enkel met de Moto Z3 werken. In de loop van 2019 zouden alle Motorola-toestellen die Moto Mods ondersteunen compatibel worden. Het valt af te wachten hoe goed deze oplossing werkt vergeleken met andere toekomstige 5G-smartphones met een Qualcomm Snapdragon 855. De Moto Mods maken gebruik van een USB 3.1-verbinding met de smartphone via koperen contactpunten.

De 5G Moto Mod heeft verder ook nog een Qualcomm Snapdragon X24 aan boord. Zo kunnen oudere Motorola-toestellen ineens kunnen genieten van de nieuwste en snelste 4G-hardware. Twee providers plannen om eind dit jaar al 5G uit te rollen in de VS, met twee andere die in 2019 willen lanceren. Zuid-Korea mikt op 2019 om diverse 5G-netwerken uit te rollen. Er is geen prijs bekend van de 5G Moto Mod.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home