Proximus versterkt zijn digitale diensten met overname Codit

Proximus

Proximus haalt de expertise van Codit in huis om verder uit te groeien tot een digitale dienstenleverancier. Het Belgische IT-bedrijf is marktleider op het vlak van de integratie van bedrijfsapplicaties, API-beheer, Microsoft Azure en het Internet of Things.

“De overname van Codit voedt ons streven om de partner bij uitstek te worden om ondernemingen te begeleiden bij hun digitale transformatie”, zegt Proximus-CEO Dominique Leroy in een statement.

Codit

Het Gentse Codit maakt gebruik van een ruime waaier van Microsoft-technologieën en cloudoplossingen om consultancy-, technologie- en beheerde diensten te leveren. Dankzij de integratie van verschillende bedrijfsapplicaties, maakt het bedrijf een betere samenwerking mogelijk tussen teams, en vergemakkelijkt het de interactie met uiteenlopende businesspartners.

De API-gestuurde benadering van Codit biedt bedrijven bovendien inzicht in hun gegevens, en zorgt ervoor dat ze hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en de toenemende mogelijkheden van het Internet of Things kunnen benutten.

Codit blijft opereren vanuit de hoofdzetel in Gent. Het bedrijf behaalde in 2017 een omzet van 20 miljoen euro en stelt 160 mensen te werk in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Malta. Het huidige directieteam blijft aan boord om de groeistrategie van het bedrijf verder uit te voeren.

“Deze overname is een fantastische kans voor Codit”, zegt CEO Stijn Degrieck. “De IT- en connectiviteitsinfrastructuur en ruime marktaanwezigheid van Proximus zal ons helpen bij ons streven om alles te verbinden.”

Strategische overnames

Proximus is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van IT-infrastructuurdiensten bovenop het simpelweg leveren van connectiviteit. “De vaardigheden van Codit op het vlak van applicatie-integratie zijn daarbij zeer waardevol”, merkt Leroy op.

Vorige maand nam de telecomoperator ook al het Nederlandse Umbrio over om zijn expertise op vlak van big data analytics te verbeteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home