Nvidia lanceert decadente 32 GB Titan V ‘CEO Edition’

ceo edition

Eind vorig jaar lanceerde Nvidia de Titan V, de krachtigste GPU voor computers. Voor AI-training en machine learning was er 110 teraflops beschikbaar. De kaart had 12 GB GDDR5X RAM aan boord, maar met de CEO Edition komt daar nu verandering in.

Nvidia CEO Jensen Huang heeft op de Computer Vision and Pattern Recognition (CVPR) conferentie in Salt Lake City Utah een bijzondere variant van de krachtige Titan V getoond. De nieuwe kaart telt 32 GB geheugen van de nieuwste 8-Hi HBM2-variant, hetzelfde als de Tesla V100 GPU’s in servers.

Specificaties

Naast het extra (en snellere) geheugen verhoogt de geheugenbus van 3.072-bit naar 4.096-bit. De 4,5 MB L2 cache wordt in de CEO Edition verhoogt naar 6 MB L2 cache. De originele Titan V kostte 3.000 dollar bij de lancering eind vorig jaar. De nieuwste variant zal een pak duurder worden, aangezien de specificaties heel dicht tegen de Tesla V100 GPU aanleunen die 10.000 dollar kost.

De Titan V CEO Edition is natuurlijk geen kaart om mee te gamen. Er zijn nog wat onduidelijkheden qua specificaties die Nvidia niet wil bevestigen, maar vermoedelijk krijgt hij 5.120 CUDA-cores mee en 640 Tensor-cores. Dat is evenveel als de originele Titan V.

De 640 Tensor-cores in combinatie met een grotere geheugenbus en meer L2 cache betekent dat de CEO Edition 125 teraflops aan AI-capaciteit beschikbaar heeft. Dat is 15 teraflops meer dan de originele Titan V.

Beschikbaarheid

Het is nog onbekend of de kaart commercieel beschikbaar zal zijn, wat de prijs wordt en hoeveel er worden gemaakt van de gelimiteerde editie.

Tijdens het event schonk Nvidia de eerste 20 exemplaren aan verschillende toonaangevende universiteiten van over de hele wereld. “Er gebeurt zoveel onderzoek,” vertelt Huang op de CVPR-conferentie aan de winnaars. “Het doet me veel plezier om al jullie ongelooflijke onderzoek te bewonderen om ’s werelds grootste uitdagingen op te lossen. Jullie gaan ervoor zorgen dat artificiële intelligentie realiteit wordt tijdens mijn leven. Daarvoor wil ik jullie bedanken, jullie brengen me ontzettend veel vreugde.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home